Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Діти та гаджети: як запобігти залежності?

Телефони, планшети, електронні книги та комп’ютери – невід’ємна частина нашого життя. Сьогодні суспільство не можна уявити без безлічі електронних пристроїв, які стають обов’язковим атрибутом роботи чи дозвілля уже змалечку. Але коли можна давати дитині доступ до цих гаджетів?

Звісно, чітко визначених вікових рамок немає: батьки самостійно вирішують, коли настане момент купівлі телефону чи комп’ютера для дитини. Оглядач журналу «Forbes Woman», фахівець у галузі digital-залежності Френсіс Бус пропонує кілька порад, як убезпечити дітей від надмірного користування електронними пристроями.

Якщо в силу певних факторів ви вирішили, що настав той момент, коли потрібно придбати дитині телефон, почніть із найпростіших, - зазначає Френсіс.  Достатньо простої моделі із невеликою кількістю функцій. 

Пам’ятайте, що діти повторюють дії батьків. Тож якщо ви постійно заглядаєте у свій телефон чи не можете відірватись від стрічки новин, не чекайте, що дитина не буде проводити увесь свій вільний час, граючись  в ігри на смартфоні абощо. 

Щоб дитина не стала залежною від електронних пристроїв, Френсіс Бус радить  частіше виходити з дітьми на прогулянки чи займатись різними справами, для яких не потрібно використовувати гаджети. Це на підсвідомому рівні покаже, що живе спілкування значно приємніше і краще, ніж спілкування у соціальних мережах чи онлайн-гра.

Також фахівець рекомендує нагадувати дитині, що смартфон – це не лише ігри та розваги, але і навчальний канал, за допомогою якого можна знайти чимало корисної пізнавальної інформації. Врешті, батьки повинні супроводжувати дитину на всіх етапах знайомства з електронними пристроями і нагадувати, що гаджети ніколи не зможуть замінити справжнє спілкування. 

Видавництво Старого Лева

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ