Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для двох районів Львова привезли не ті саджанці, що потрібно

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/3
Як розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, запорізьке ПП «ГЛОРІЯ-ТЕТ», яке стало переможцем відкритого конкурсу на постачання Львову саджанців кущів та дерев, доставило місту посадковий матеріал, який не відповідає умовам тендеру.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Саджанці передбачені для Залізничного та Личаківського районів, а також для міських парків. Їх планували висадити до кінця жовтня. Загальна вартість посадкового матеріалу – понад 3 млн грн.

«Минулого та цього тижня приватне підприємство прислало фури з рослинами. Ми переглянули їх і для Залізничного району відібрали тільки 10% від усього посадкового матеріалу, для Личаківського – 30%., «Зелений Львів» готовий взяти 20% - це той відсоток посадкового матеріалу, який відповідав тендерній документації. По решті саджанців є невідповідності по сортах, є саджанці перерослі, але з нерозвиненим корінням, є з пошкодженнями, є зі шкідниками, є з загниваннями. А є і непоганий посадковий матеріал, але вдвічі менший, ніж передбачено умовами тендеру. До прикладу, кущ якісний, але в угоді прописано об’єм контейнера, висота куща, а привезли менший матеріал. Але тоді такий саджанець і коштує вдвічі менше. Тобто, на фото ми бачили одні рослини, а прислали зовсім інші», - сказала Олександра Сладкова.

Щодо забракованого посадкового матеріалу, то його повертають до Запоріжжя.

«Підприємство має його замінити, або ж будемо розривати угоду. Ми радо приймемо якісний та відповідний тендерній документації посадковий матеріал. Зараз дуже хороший час для висадки, планували, власне, зробити це в жовтні, проте, так виглядає, що вже не встигнемо. Але маємо для висадки ще місяць. Наразі з підприємством порозуміння нема і вони погрожують оскаржувати закупівлю», - розповіла Олександра Сладкова.

Також вона додала, що Львів торік уже мав досвід співпраці з ПП «ГЛОРІЯ-ТЕТ». Тоді вони постачали кущі для парку ім.І.Франка і дерева для парку 700-річчя.

«Прислали добрі саджанці, але тільки після того, як ми відмовились від кількох гірших варіантів по фото», - уточнила Олександра Сладкова.

Також посадовиця зазначила, що з місцевими підрядниками працювати простіше.

«Ми приїжджаємо у їх садовий центр, дивимось на рослини, і всі питання можна вирішити оперативно», - зауважила Олександра Сладкова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ