Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для того, щоб чайка „Спас” перетнула океан, не вистачає 100 тисяч доларів

Козацька чайка „Спас” зараз перебуває у Миколаєві на одному з корабельних заводів. Там і буде завершено її будівництво. Для того, аби можна було виходити в море на кораблі, ще треба найперше поставити двигун, баланс, кіль та рятувальне спорядження. Про це „Гал-info” повідомив член екіпажу Мирон Колодко. Оскільки екіпаж задумав перейти Атлантику, нова чайка має бути зручною на океанських хвилях, трохи осучасненою, максимально швидкою і місткою.
Мирон Колодко сподівається, що будівництво буде завершено орієнтовно до жовтня цього року. Для добудування корабля потрібно 20-25 тисяч доларів і ще 100 тисяч для переходу через Атлантичний океан. Проте цих грошей наразі немає. „Якщо до осені ми добудуємо чайку, але не матимемо коштів для перетину океану, то швидше за все ми пройдемо вздовж узбережжя Чорного моря і повернемось в один із українських портів”, - розповідає Мирон Колодко.
За попередніми розрахунками, тих грошей, які є в розпорядженні команди корабля для запланованої тривалої подорожі, не вистачить. „Ми звертались і до міської, і до обласної влади, навіть писали до Президента, але не отримали від них відповіді”, - скаржиться Мирон Колодко.
   Нагадаємо, новозбудовану чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня 2006 року. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом. Будівництво чайки загалом коштувало 70 тисяч євро. В планах козаків проект «Козацька Атлантика» мав розпочатися у вересні-жовтні. Козаки мали надію перетнути на чайці Атлантичний океан. Такий перехід був запланований вперше. Президент фірми Роман Рось, капітан чайки – Мирон Гуменецький. Чайка належить  фонду екотуризму «Витоки». Для трансатлантичного переходу екіпаж козацької чайки складатиметься орієнтовно з 14 осіб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ