Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи потерпілим внаслідок вибуху на Чорнобильській АЕС мешканцям Львівщини виділять одноразову матеріальну допомогу, автомобілі та інвалідні візки

Понад 261 тис. 500 грн одноразової матеріальної допомоги виділять мешканцям Львівщини, які потерпіли внаслідок вибуху на Чорнобильській АЕС, — про це йшлося на засіданні Координаційної ради облдержадміністрації у справах захисту громадян, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, що відбулася 5 квітня, — повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Виділення матеріальної допомоги приурочене до 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи, яку відзначатимуть 26 квітня. Крім цього, до річниці вибуху на ЧАЕС 23 постраждалим внаслідок катастрофи Львівська облдержадміністрація виділить автомобілі «Таврія», а 20 інвалідів І-ї групи отримають інвалідні візки.
Так, на виплати одноразової допомоги до річниці трагедії в Чорнобилі, в бюджеті Пустомитівського району, зокрема, передбачено 32 тис. грн, Мостиського - 20 тис. грн, Яворівського – 17 тис. 500 грн, Буського - 15 тис. грн, Дрогобицького, Жидачівського, Сколівського районів та у Самборі по 10 тис. грн, а у Галицькому районі Львова - 18 тис. грн.
Як вирішено на нараді, найближчим часом у Львівській області має бути проведена диспансеризації усіх громадян, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також розроблені відповідні документи для організації їх лікування і оздоровлення.
Як повідомила ж під час наради у заступника голови Львівської ОДА Ярослава Пітка заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець, серед основних заходів, які проводяться і будуть проведені до 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи: надання у 2006 році одноразової матеріальної допомоги найбільш соціально незахищеним сім’ям потерпілих громадян, організація та проведення тематичних виставок і культурно-мистецьких заходів, залучення коштів місцевих бюджетів і позабюджетних коштів для придбання ліків та оздоровчих путівок потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи.
До 20-ї річниці вибуху на Чорнобильській АЕС на Львівщині також планують встановити пам’ятний знак чорнобильцям Львівщини, вартість якого 997 тис. 28 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ