Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До парламенту Білорусі не пройшов жоден опозиціонер

Згідно з попередніми результатами парламентських виборів у Білорусі до нижньої палати парламенту не пройшов жоден опозиційний кандидат.

Попередні підсумки голосування опублікувала 18 листопада Центральна виборча комісія Білорусі, - передає Радіо Свобода.

До Палату представників Національних зборів, за даними ЦВК, обрані представники Білоруської патріотичної партії, Республіканської партії праці і справедливості, Ліберально-демократичної партії, Білоруської аграрної партії, комуністи, а також представники громадського об'єднання ʺБіла Русьʺ. Усі вони підтримують політику влади.

У минулому скликанні нижньої палати білоруського парламенту, працювали двоє опозиційних депутатів – Ганна Канопацька з Об’єднаної громадянської партії і Олена Анісим з ʺТовариства білоруської мовиʺ.

На цьогорічних виборах майже всі опозиційні кандидати були відсіяні владою в процесі реєстрації та агітаційного періоду.

17 листопада близько 7 мільйонів громадян Білорусії, що мають право голосу, обирали 110 депутатів нижньої палати парламенту країни. На депутатські мандати претендували близько 500 кандидатів. Явка на виборах, за даними ЦВК Білорусі, перевищила 77%. За виборами стежили близько тисячі міжнародних спостерігачів від ОБСЄ і СНД.

Активісти Білоруського Гельсінського комітету та центру ʺВеснаʺ в рамках кампанії ʺПравозахисники за вільні вибориʺ заявили про примус, шантаж і маніпуляції під час дострокового голосування на виборах.

Євросоюз вже багато років не визнає президентські і парламентські вибори в Білорусі такими, що відповідають міжнародним стандартам.

Олександр Лукашенко править Білоруссю вже понад 25 років, це довше, ніж будь-який інший лідер у Європі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 17 листопада у Білорусі проходили парламентські вибори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ