Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До України не пропустили пропагандистські книги з РФ

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ ʺЯКАБУ ТРЕЙДʺ у видачі дозволу на ввезення деякої видавничої продукції, що виготовлена в Росії і містить ознаки пропаганди держави-агресора. Про це інформують у прес-службі Держкомтелерадіо.

Таке рішення ухвалене на підставі негативного висновку експертної ради Державного комітету телебачення і радіомовлення України з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. 

Зокрема, не дано дозвіл на ввезення з метою реалізації дитячої книги Тетяни Зарубіної ʺОт динозавра до компота. Ученые отвечают на 100 (и еще 8) вопросов обо всемʺ московського видавництва ʺРозовый жирафʺ. Експерти зазначили, що окремі глави цієї книги написані в дусі російської пропаганди, яка зомбує дітей, що Росія є наддержавою, формуючи водночас зневагу до інших суверенних держав.

Загалом, починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України № 262 ʺДеякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території Україниʺ, Держкомтелерадіо видав 27 638 дозволів на ввезення видавничої продукції та надав 3 941 відмову у видачі дозволів.

Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 268 відмов у видачі дозволів на ввезення 1 320 000 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 3 673 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в Україні відкрилось видавництво російської видавничої групи "Альпіна".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ