Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Добровольці пікетуватимуть сесію Львівської облради

31 травня о 10:00 активісти руху «ДІЯ» (Державницька ініціатива Яроша) пікетуватимуть сесію Львівської обласної ради. Про це Гал-інфо повідомили організатори акції.

Юристи  Національного Руху «Державницька Ініціатива Яроша» Львівщини підготували та подали у Львівську обласну раду проект рішення «Про статус ветеранів війни-добровольців учасників бойових дій..». Документ покликаний визнати добровольців з УДА, «Айдару», ОУН та «Правого сектора», які брали участь у бойових діях в зоні АТО борцями за волю та незалежність України з відповідним забезпеченням та офіційним статусом. 

Як правовий прецедент, активісти наводять рішення ЛОР 1995 року «Про статус ветеранів Української повстанської армії, гарантії їх соціального захисту», підписане тодішнім її головою В’ячеславом Чорноволом. Цим документом ветеранів УПА на Львівщині тоді було визнано борцями за незалежність України та надано їм соціальні гарантії.

Організатори акції наголосили, що українські добровольці, які першими взяли до рук зброю та стали на захист державних кордонів України від окупанта, зараз фактично поза законом. Після трьох років ведення воєнних дій, вони досі не визнані  учасниками АТО. Вони та їхні родини не отримують належної допомоги від держави, а найголовніше – добровольці позбавлені офіційного статусу як захисники України.

Отож, вони прийдуть з пікетом під ЛОР з вимогою, аби депутати проголосувати за цей проект рішення. Усіх, хто підтримує добровольчий рух в Україні, закликають долучитися до акції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ