Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Документи, підписані в Росії, – це спасіння для режиму Януковича, – Романюк

«Документи та угоди, підписані між Україною та Росією 17 грудня, є своєрідним спасінням для влади Януковича, але ми не знаємо плати за ці поступки», – про це вчора, 17 грудня, під час обговорення цієї теми у львівській книгарні «Є» заявив політолог Анатолій Романюк.

«Україна є в досить складному економічному становищі – в умовах, коли чинна влада розбила, поламала, практично ліквідувала нормальні взаємовідносини з європейськими країнами, з міжнародними організаціями, які можуть надавати фінансову допомогу»,– зазначив він.

Анатолій Романюк додав, що той період, коли при владі є Віктор Янукович і його уряд, позначається відсутністю економічних результатів.

«Єдиним спасінням для влади стало те, що вона тепер отримала від Росії, йдеться про черговий кредит та інші рішення. При цьому ще невідомо, як вони, ті угоди і обіцянки, будуть виконуватися», – зазначив Анатолій Романюк.

Водночас він додав, що, з одного погляду, це свого роду спасіння для чинної влади, з іншого – ми не знаємо плати за ці поступки.

За словами політолога, московські домовленості зміцнять владу, тому що вона принаймні зможе закрити цей рік і представити бюджет 2014-го. «Тобто, влада посилилась за рахунок цієї підтримки. Окрім цього, вона отримала політичну підтримку з боку Росії – це так само досить серйозна річ, тобто позиції Януковича дещо посиляться», – пояснив він.

Також Анатолій Романюк наголосив на тому, що ті документи, які підписані в Росії, не є дорогою до підписання асоціації з ЄС, бо це шлях в інший бік. Тому, за його словами, заявки про те, що сьогодні ми підпишемо одні документи, а завтра підготуємо інші – для асоціації з ЄС – між собою не кореспондуються.

Фото - Reuters.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ