Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Доля виборів у селі Зашкові Жовківського району вирішується більше двох місяців

Більше двох місяців вирішується доля результатів виборів сільського голови села Зашків, що на Жовківщині, — повідомила «Гал-info» Оксана Чекайло, яка за результатами виборів обрана сільським головою цього села. Як стверджує жінка, ця історія вже перетворилася на цілу епопею, про яку знає навіть голова ЦВК Ярослав Давидович.
Як повідомила Оксана Чекайло, зараз справу про фальсифікацію виборів у Зашкові розглядає Жовківська районна прокуратура, куди її направили з Генеральної прокуратури України. Як запевняє обраний сільський голова Зашківська ТВК навмисно намагається скасувати результати виборів без належних причин.
«26 березня по Зашківській сільській раді (Зашків, Зарудці, Завадів) відбулися вибори сільського голови без жодного зауваження з боку офіційних спостерігачів, а за результатами виборів головою сільради стала Оксана Чекайло. В шоці від таких результатів колишній голова села Пилюх Н. та директор музею Коновальця, колишній депутат райради Селецький І., які після оголошення результатів буквально під лінійку почали звіряти списки виборців зі своїми списками у присутності всіх членів ТВК та ДВК с. Зарудці без голосування і без відповідного кворуму (є відкритий лист членів ДВК с. Зарудці до Генеральної прокуратури), — стверджує Оксана Чекайло. — Була подана скарга до ТВК на такі незаконні дії комісії, однак і досі вона залишилась без відповіді.      4 квітня на засіданні ТВК голова Зашківської ДВК Вегера Н. та заступник голови ТВК Мотник О. сказали, що вони «хочуть перевиборів, мають знайомого експерта, який доведе, що вибори були недійсні», бо в Зашкові 200 виборців не проголосували. Натомість 12 квітня у Жовківській газеті «Відродження» була офіційно оприлюднена інформація про те, що за результатами виборів сільським головою стала Оксану Чекайло головою Зашківської сільської ради. 18 квітня Зашківська ТВК без підстав та жодних фактів оголосила вибори с/голови недійсними. Ми вимагали і до сих пір вимагаємо показати нам документи, факти, на основі яких прийнята постанова, однак  безрезультатно».
Як словами Оксани Чекайло, 6 травня Зашківська ТВК прийняла постанову про перевибори сільського голови, про яку мешканці села випадково дізналися лише у суді10 травня й до сих пір ця постанова не оприлюднена. Отож, на сьогодні вибори в селі Зашків буквально зависли у повітрі — результатів голосування ТВК не визнає, однак постанови про призначення перевиборів теж ще не оприлюднено.
Нагадаємо, як повідомляло 26 травня «Гал-info» з посиланням на управління з питань внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації, в селі Зашків Жовківського району оголошено про перевибори сільського голови.
За інформацією управління внутрішньої політики Львівської ОДА, два кандидати, які програли вибори, подали скаргу в ТВК. За результатами розгляду скарги були проведені експертизи, отримано офіційні документи, на основі яких було прийнято рішення скасувати результати виборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ