Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Донецький адвокат судиться з Ющенком через громадянство Бандери

25 січня в Донецький окружний адміністративний суд надійшла позовна заява «про визнання незаконним та скасування указу Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання «Герой України». Про це редакцію «ОстроВ» повідомив подавець позову адвокат Володимир Оленцевич.

Він нагадав, що указ «Про присвоєння С. Бандері звання Герой України» № 46/2010 В. Ющенко видав 20 січня 2010. «Сьогодні суд прийняв мій позов до розгляду», - сказав адвокат.

У своєму позові В. Оленцевич доводить, що указ В. Ющенка є незаконним, оскільки згідно з Законом України «Про державні нагороди України», «звання Герой України присвоюється тільки і тільки лише громадянам України».

На переконання подавця позову, С. Бандера ніколи не був громадянином України, а тому у президента В. Ющенка не було законних підстав привласнювати це високе звання.

У своєму позові В. Оленцевич також вказує на незаконність нагородження С. Бандери разом зі званням «Героя» «орденом Держави». Орден Держави присвоюється Герою України за «визначні трудові досягнення», яких у С. Бандери не було, відзначає адвокат в позовній заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ