Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Допомогу при народженні дитини можна оформити у пологовому будинку

Відтепер, окрім свідоцтва про народження дитини та реєстрації місця проживання немовляти, в пологовому будинку можна оформити і фінансову допомогу. Першою в Україні, хто скористався нової послугою від Мінюсту, була породілля із Перемишлян (Львівщина) Мар’яна Медвідь. Про це повідомляє прес-служба Головного територіального управління юстиції у Львівській області.
ГТУЮ у Львівській області
ГТУЮ у Львівській області
1/1

З ініціативи ГТУЮ  Львівщини спільно з Управлінням соціального захисту населення Перемишлянської РДА, уперше в області запроваджено сервіс із оформлення допомоги при народженні дитини.

"Більше 5 тис. матерів, а це 35 % від усіх народжених,  минулого року скористалось можливістю отримання свідоцтва про народження у пологому будинку.

З цього року органи юстиції запровадили можливість для реєстрації у пологовому будинку місця проживання дитини. А відтепер діятиме ще одне нововведення, яке позбавить батьків від багатьох клопотів з документами та ходіння по чиновницьких кабінетах", - розповів начальник юстиції  Львівщини Ярослав Жукровський.

ГТУЮ у Львівській області
ГТУЮ у Львівській області
1/1

"Цей пілотний проект і новий сервіс поступово буде запроваджено у всіх пологових будинках міста Львова та області. І народивши дитину та забравши її з пологового, мама зможе спокійно займатися доглядом немовляти і чекати надходження грошової допомоги на банківський рахунок", - зазначив Ярослав Жукровський.

ГТУЮ у Львівській області
ГТУЮ у Львівській області
1/1

Додамо, у пакет документів для оформлення допомоги при народженні дитини в пологовому будинку необхідні: копії паспорту та ідентифікаційного коду, соціальний рахунок для отримання допомоги, відкритий у банку, і копія свідоцтва про народження дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ