Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дослідники визначили лідерів серед виробників смартфонів

Найбільш успішною серед світових лідерів виробників смартфонів стала південнокорейська компанія Samsung, а китайська корпорація Xiaomi збільшила продажі своїх девайсів майже на 50%. Про це йдеться в опублікованому дослідженні Strategic Analytics.

Серед усіх компаній, що виробляють смартфони як і раніше лідирує Samsung.

Корпорація випустила на ринок 78,2 мільйона смартфонів (близько 22,7% від всього ринку), проте її показники дещо знизилися в порівнянні з аналогічним періодом в 2017 році.

На другому і третьому місцях надійно закріпилися Apple і Huawei.

Компанії відвантажили по 52,2 (15,1%) і 39,3 (11,4%) мільйона апаратів відповідно. У сумі за перший квартал 2018 на світовий ринок смартфонів поставлено 345,4 мільйонів пристроїв.

На четвертому місці розташувалася Xiaomi, яка відвантажила 28,3 мільйона одиниць смартфонів (8,2% ринку), збільшивши результат минулого року на 15,7 мільйона екземплярів.

OPPO змістилася на п'яту сходинку і сильно просіла в продажах. Всього компанія реалізувала в першому кварталі 24,1 мільйона смартфонів (7% ринку), а в минулому році цей показник досягав 27,6 мільйона гаджетів.

Як повідомлялося, адміністрація Трампа вжила ряд заходів, щоб обмежити діяльність Huawei і ZTE на території США з міркувань національної безпеки.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ