Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дострокові вибори сільських голів будуть і в березні, і у квітні – Юрій Ключковський

Дострокові вибори голів сільських, селищних та міських рад відбуватимуться і 16, і 30 березня. Також проекти постанов про проведення виборів у деяких областях є і на квітень. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат України, заступник голови Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Юрій Ключковський.
Він зазначив, що дострокові вибори на місцях не є призначеними на якусь одну дату. «Це постійний процес призначення дострокових виборів сільських голів: хтось помер, хтось написав заяву на звільнення. Парламент уже прийняв понад 80 постанов про проведення дострокових виборів голів сільських, селищних та міських рад, заявки про необхідність їх проведення надходять у парламент і надалі. Тому ми будемо призначати вибори на квітень також, а можливо й на травень, оскільки кожен випадок – індивідуальний», — зазначив Ключковський.
Нагадаємо, профільний комітет парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з проведенням місцевих виборів в окремих адміністративно-територіальних одиницях». Про це «Гал-info» повідомили в Інформаційному управлінні ВРУ 6 скликання.
Нагадаємо, 28 грудня депутати прийняли постанову про проведення дострокових виборів голів сільських, селищних та міських голів 16 березня цього року. Зокрема, на Львівщині призначено дострокові вибори Скварявського сільського голови (Скварявська сільська рада Золочівського району Львівської області), Колодрубівського сільського голови (Колодрубівська сільська рада Миколаївського району Львівської області), Нижньояблунського сільського голови (Нижньояблунська сільська рада Турківського району Львівської області) і Головецького сільського голови (Головецька сільська рада Сколівського району Львівської області).
            Водночас, як повідомляє інформаційне управління ВРУ, наразі на Львівщині 30 січня відбудуться вибори Піддністрянського сільського голови (Піддністрянська сільрада Жидачівського району Львівської області). 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ