Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У двох областях довибори, голосування розпочалося та проходить у штатному режимі, - ЦВК

Сьогодні, 28 березня 2021 року, в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбуваються проміжні вибори народних депутатів України.

Всі 229 виборчих дільниць (221 – звичайна та 8 – спеціальних) відкрилися вчасно, о 8:00. Загалом майже 295 тисяч виборців зможуть взяти участь у голосуванні в обох округах. 

За наявними у Центральної виборчої комісії даними, станом на 9:00 надзвичайних подій на виборчих дільницях не зафіксовано, голосування триває у штатному режимі з системним дотриманням протиепідемічних заходів.

Виборчі дільниці забезпечені необхідними матеріально-технічними засобами та інформаційно-довідковими плакатами, у тому числі засобами протиепідемічного захисту та роз’яснювальними матеріалами про захист від вірусних інфекцій, профілактику інфікування коронавірусом та його поширення.

У приміщеннях виборчих дільниць нанесені своєрідні безпечні лінії черги з необхідною дистанцією, проводяться періодична дезінфекція поверхонь та регулярне провітрювання приміщень.

Члени комісій та інші учасники виборчого процесу зобов’язані використовувати  індивідуальні засоби захисту, антисептики. Також на дільницях чергують медичні працівники, які моніторять стан здоровʼя виборців та допомагають ДВК здійснювати дезінфікаційні заходи.

Результати проміжних виборів народних депутатів України в цих округах мають бути встановлені не пізніше як на пʼятнадцятий день з дня голосування, тобто до 12 квітня 2021 року включно.

Також ЦВК нагадує про заборону ведення передвиборної агітації у день голосування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ