Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДП "УСС" спростовує свою відповідальність за перебої у функціонуванні реєстру НАЗК

Державне підприємство «Українські спеціальні системи» на своєму сайті спростовує свою відповідальність за перебої у функціонуванні реєстру НАЗК.

Державне підприємство «Українські спеціальні системи» як адміністратор Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, інформує, що за станом на 29.03.2017 Реєстр налічує близько 970 тис. зареєстрованих користувачів (декларантів) та понад 1,3 млн. електронних декларативних документів.

Порівняно з першим етапом е-декларування середня кількість одночасних сесій зросла до 2 тисяч запитів за секунду. У пікові моменти становить до 50 тисяч одночасних підключень. Протягом доби система обробляє понад 100 мільйонів запитів.

Чи готувався адміністратор Реєстру до такого навантаження? Відповідь однозначна – так.

Усі необхідні інженерно-технічні заходи з адміністрування Реєстру е-декларацій виконано у повному обсязі. Пропускну спроможність захищених каналів зв’язку збільшено до 2Гбіт. Захист відомостей Реєстру забезпечено, а це, на сьогодні, база даних обсягом понад 350 GB і кількістю записів більше 250 млн.

Суттєві проблеми у роботі Реєстру фіксуються з 26 березня і пов’язані з тим, що термін завершення другого етапу е-декларування добігає кінця і кількість звернень до Реєстру для подання е-декларацій перевищує пікові значення.

Стосовно намагань перекласти відповідальність за недостатні ресурсні і функціональні спроможності Реєстру на ДП «УСС» офіційно заявляємо, що адміністратор Реєстру виконує свої функції на тому обладнанні і тими засобами, які надані йому власником Реєстру – НАЗК. Наявні потужності Реєстру є лімітованими, що унеможливлює повне вирішення проблем пікових навантажень на другому етапі е-декларування. ДП «УСС» неодноразово порушувало  перед НАЗК питання нагальної потреби модернізації ІТС Реєстру. Сумнівними є заяви про «необізнаність» з цих питань та штучні політично вмотивовані звинувачення на адресу адміністратора з боку окремих посадовців НАЗК, зважаючи на те, що відповідні пропозиції увійшли до протокольного рішення міжвідомчої наради з обговорення проблемних питань забезпечення роботи Реєстру (06.01.2017, від НАЗК підписаний Радецьким Р.В.), а також до проекту розпорядження Уряду стосовно забезпечення належного та безперебійного функціонування Реєстру у 2017 році (затверджений рішенням НАЗК № 66 від 23.02.2017).

Наголошуємо, ДП «УСС» у взаємодії з профільними підрозділами Держспецзв’язку вживав і вживає усіх можливих заходів для забезпечення роботи Реєстру. Першочергове завдання на сьогодні, визначене Прем’єр-Міністром України та виконання якого здійснюється під особистим контролем Голови Держспецзв’язку, це безумовне забезпечення можливості подання до 1 квітня 2017 року е-декларацій тими категоріями осіб, для яких додержання власне цього терміну є вимогою Закону.

Шановні декларанти, які наразі подають декларацію вперше і для кого термін подання е-декларації був продовжений до 1 травня 2017 року Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб" : просимо звернути увагу, що ви маєте можливість і час подати декларацію протягом усього квітня. Але не відкладайте подання декларацій до крайнього терміну!

Звертаємось до усіх суб’єктів декларування про виваженість і самоорганізацію і запевняємо, що зі свого боку зробимо все можливе для спокійного і своєчасного подання е-декларації кожним суб’єктом та успішного завершення другого етапу е-декларування у встановлений Законом термін.

ДП "УСС"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ