Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дрогобицька міська влада готова формувати бюджет за цільовим принципом

Дрогобицька міська влада позитивно сприймає формування бюджету за цільовим принципом і готова відмовитися від традиційного методу бюджетотворення. Про це у коментарі «Гал-info» зазначив начальник фінансового управління Дрогобицької міської ради Ігор Пудлик.

 Нагадаємо, що Дрогобич — єдине місто Львівщини, що цього року співпрацює з проектом USAID „Реформа місцевих бюджетів в Україні”. Ця співпраця передбачає розробку бюджету за цільовим принципом паралельно до формування міського бюджету традиційними методами.
 Цільовий принцип бюджету різниться від традиційного також значним рівнем громадського обговорення на всіх стадіях формування бюджету, а також звітністю перед громадськістю за виконання всіх його статей. Так званий цільовий бюджет на цьому етапі не має законодавчих норм для самостійного існування і поки що існуватиме лише для предметного порівняння із традиційним. В перспективі — перехід на цільовий метод формування бюджету із законодавчим затвердженням процедури.
 Сьогодні, 26 липня, у Брюховичах відбувається регіональна зустріч керівників 15 українських міст, які впроваджують новітні практики у формуванні місцевого бюджету із застосуванням програми цільового методу бюджетування. Учасники зустрічі розпочали обговорення переваг програми цільового методу, основними складовими котрого є перспективи планування, управління орієнтоване на результат, прозорість формування бюджету та відповідальність перед громадськістю.
 Програма USAID „Реформа місцевих бюджетів в Україні” фінансується агентством США з міжнародного розвитку і має на меті підвищити прозорість, ефективність та підзвітність громадянам місцевих бюджетів України. Під час реалізації проекту планується покращити управління місцевими бюджетами щонайменше у 140 містах України.
   


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ