Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Дрогобицьких депутатів закликають не голосувати за нашвидкуруч зверстаний проект міського бюджету

Громадська організація «Дрогобицький Майдан» закликає не голосувати за проект міського бюджету, який буде винесений на сесію Дрогобицької міської ради у п’ятницю, 16 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-службі ГО.

За словами представників «Дрогобицького Майдану», проект бюджету не пройшов громадського обговорення, мешканці міста не знають, про що йтиметься в головному фінансовому документі. Також його зміст відомий не всім депутатам міської ради Дрогобича.

В громадській організації заявили, що процес ухвалення міського бюджету проходить надто швидко: «14 січня відбудеться бюджетна комісія, на якій планують розглянути проект міського бюджету, 15 січня скликають позачергове засідання виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, у членів якого досі немає на руках цього ж таки проекту міського бюджету, і 16 січня приймають міський бюджет на 2015 рік на сесії Дрогобицької міської ради», - йдеться в повідомленні.

У «Дрогобицькому Майдані» підозрюють, що бюджет міста міський голова Тарас Метик формує в «ручному режимі» і спробує протиснути його через сесію, використовуючи емоційний тиск: «Думаємо, що пан Метик надалі використовуватиме жалісливі фрази «Якщо ви не приймете, то залишите місто без грошей. А як же освітяни, лікарі, діточки і т.д...». Звичайно, що це дуже «розсудливий» спосіб впливу, як на політичного діяча з таким стажем, що вправно абсорбував методи роботи «попередників». Але як по-іншому. В нас не вміють по-іншому. Не зважаючи на те, що було достатньо часу для прозорого формування міського бюджету. Це неприпустимо, приймати бюджет за 3 дні, без громадських слухань та обговорень!»

Відтак, майданцівці закликають депутатів не голосувати за проект міського бюджету. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ