Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Другого референдуму щодо Brexit не буде, - Мей

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виключила можливість другого референдуму щодо виходу країни з Європейського Союзу. В інтерв'ю телеканалу France-2 вона сказала про те, що британці вже висловили свою думку щодо членства в ЄС.

"Другого референдуму щодо Brexit не буде. Ми запитали (громадян Великої Британії, - ред.), вони висловили свою точку зору: вони хочуть покинути Європейський союз", - сказала прем'єр-міністр.

Вона також підкреслила, що Британія "покине Європейський Союз, але не залишить Європу".

Крім того, Мей високо оцінила усталені відносини між Лондоном і Парижем на англо-французькому саміті, який проходив у Британії 18 січня.

"Я вважаю, що цей англо-французький саміт показує силу наших відносин (з Францією, - ред.), а також відносини, які ми матимемо з Європою", - сказала вона.

Раніше президент Ради ЄС Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявили про те, що Велика Британія все ще може передумати і лишитися членом Євросоюзу, попри те, що стадія її виходу з організації вже досить пізня. Водночас, у ЄС запевнили, що не дозволять Лондону отримати вигідніші умови, ніж у нього були в часи членства.

Референдум щодо членства Британії в ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Голоси британців поділилися практично порівну: за вихід країни з Євросоюзу виступили 51,9% проголосувавших, проти - 48,1%.

Підтримували таку ідею значна частина бізнесу Великої Британії, незадоволена надмірною регуляцією ринку. Після виходу з союзу вони розраховують на здешевлення робочої сили, зниження невиробничих витрат і підвищення конкурентоспроможності на міжнародних ринках. Також основними противниками членства виступив електорат лейбористів, якому не подобалася ліберальна політика ЄС щодо мігрантів.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ