Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Друк книжок: поради для письменника-початківця

Власний твір, це наче дитина. Про неї мрієш, чекаєш, дбаєш і відпускаєш у самостійну подорож, а далі спостерігаєш і пишаєшся.

Письменник з любов’ю складає слова у речення, відшліфовує кожну фразу, дбаючи про гармонію і цілісність створених образів, виваженість сюжетних ліній. Та коли народження твору закінчилось, починаються пошуки видавця або друкарні. От тільки видавець матиме власну думку щодо майбутньої книги, яка може дуже відрізнятись від авторської, адже враховує, перш за все, перспективність продажів і прибутків. Він змушуватиме автора переписувати твір, вносити зміни: цей процес може тривати нескінченно довго. Альтернатива цьому – самостійний друк книги у друкарні.

Друк першої книжки – які параметри друку вибрати

Перш за все, треба визначитись з накладом. Звісно, чим більше примірників, тим нижча собівартість однієї книги, але ніхто не може передбачити, яким буде попит. Тому ми радимо спочатку замовити друк книг в одному екземплярі: авторові не доведеться одразу витрачати значну суму на друк книжок, він не матиме клопоту з транспортуванням і зберіганням великого накладу, а якщо співпрацюватиме з надійної друкарнею, то зможе будь-якої миті замовити друк додаткового накладу зі збереженого макета.

Друге важливе питання – палітурка. Тверда виглядає ошатно, але коштує значно дорожче, ніж м’яка. Ми радимо почати з недорогої м’якої палітурки, додавши кілька презентаційних примірників у твердій, для розсилання критикам і подарунків близьким.

Тип паперу автор вибирає за власним смаком, але ми радимо для початкового накладу у м’якій палітурці недорогий офсетний невисокої щільності, за винятком презентаційних примірників у твердій палітурці.

Формат – звичайно, стандартний, а розмір визначається кількістю сторінок. Кольоровий або монохромний друк залежить від концепції видання. Спосіб з’єднання внутрішнього блоку: бюджетний проклеюванням або на скобу прийнятний для м’якої палітурки. Для твердої - проклеювання або зшивання нитками. Для творчих блокнотів, зошитів і альбомів також застосовують недорогі з’єднання пружиною або спіраллю.

Додрукарська підготовка книг

Це додаткова послуга, але за видання першої книги ми радимо скористатись нею. Редактори-філологи допоможуть автору-початківцю виправити усі помилки, зробити перший текст лінгвістично досконалим. Послуга верстка книг: досвідчені верстальники сформують текстові блоки так, щоб вони легше сприймались читачем, не викликали напруження, і відповідали вимогам ДСТУ щодо поліграфічної продукції. Художники-дизайнери запропонують варіанти обкладинки, що неодмінно привернуть увагу до книжки.

Друк книги для початківців – всебічна підтримка від «ТАКИБУК»

Колектив книжкової друкарні «ТАКИБУК» із задоволенням допоможе авторові-початківцю зробити перший крок у великий світ книговидавництва.

З повагою і турботою ми ставимось до кожного твору, радо допоможемо визначитись з параметрами майбутньої книги, підтримаємо розробкою відповідного дизайну і візьмемо на себе турботи щодо реалізації: книжка безкоштовно отримає ISBN-код, буде внесена до каталогів видавничої групи «ГЕЛЬВЕТИКА» і може бути представлена в її інтернет-книгарнях.

Книжкова друкарня «ТАКИБУК» - ваш надійний партнер на шляху до визнання й успіху. Більше інформації на сайті https://takibook.od.ua/, або дзвоніть за тел. +38 050 555-00-69.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ