Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Духовні скрєпи: у Москві в Стрітенському монастирі був бордель

Працівники московської поліції встановили, що в будівлі, в якому священнослужителі Стрітенського монастиря планували відкрити семінарію, розташовується бордель.

Про це повідомило російське видання Life News.

Бордель розміщувався в окремій будівлі, що його орендує Стрітенський монастир в самому центрі Москві.

«Працівники поліції перевірили інформацію, що надійшла від священнослужителів, що в будівлі, котра належить монастирю, діє підпільний салон, в якому надаються інтимні послуги», - розповів Life News джерело в поліції.

Поліцейські провели «контрольну закупівлю». В результаті були затримані двоє дівчат, громадянки України і Таджикистану, що надавали клієнтам послуги сексуального характеру.

«Деякий час тому ми орендували приміщення для нашої семінарії, - повідомив один із служителів Стрітенського монастиря. - Бордель виявили тільки тоді, коли почали перевіряти, які приміщення стали нашими, а які ні. Цей заклад вже там є дуже довгий час, є чиєюсь власністю і не має до нас ніякого стосунку».

Як розповіли в московській поліції, господарів борделя двічі попереджали про те, що треба згортати свій бізнес, інакше все закінчиться кримінальною відповідальністю.

Коли профілактичні заходи були вичерпані, до роботи з ліквідації притону взялися оперативники. На заздалегідь помічені купюри були «куплені» послуги жриць любові, після чого було проведено затримання порушників.

За фактом організації занять проституцією в будівлі монастиря було порушено кримінальну справу, покарання сягає 5 років позбавлення волі.

Стрітенський монастир побудований в 1395 році. Історія заснування монастиря пов'язана з чудотворною Володимирською іконою Пресвятої Богородиці.

У 1395 році на цю територію вторгся з військом Тамерлан. Захопивши Рязань і Єлець, він наближався до Москви. 26 серпня (8 вересня н. Ст.) 1395 митрополит Кипріян з хресним ходом зустрів на Кучковому полі чудотворний образ Володимирської ікони Божої Матері. Було звершено молебень, ікона була поставлена ​​в Успенському соборі Кремля. Через день Тимур-Тамерлан повернув на південь. Беззахисна Москва була врятована. В цьому ж році на місці зустрічі ікони була побудована дерев'яна церква Стрітення Володимирської ікони Божої Матері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ