Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дві кримінальні справи проти Луценка об'єднали в одну

Кримінальні справи про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Юрієм Луценко і про зловживання ним владою в рамках розслідування отруєння Віктора Ющенка об'єднали в одну кримінальну справу. Про це заявив адвокат екс-міністра Ігор Фомін.

"Судове слідство у цій справі було відновлено 24 грудня минулого року. У цей понеділок вперше були проведені перші слідчі дії... Об'єднали ті справи, які в народі називалися "справа Ющенка", тобто той матеріал, який був виділений зі справи про отруєння Віктора Ющенка, і на сьогоднішній день ці справи об'єднані і розслідуються як одна справа ", - заявив адвокат.

Він також уточнив , що Луценко є обвинуваченим.

"Процесуальний статус після пред'явлення людині звинувачення - він завжди є звинуваченим, до того моменту, як він буде відданий суду, після чого його статус буде підсудний", - уточнив адвокат.

Як відомо, 5 січня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду про зміну запобіжного заходу Луценка з підписки про невиїзд на утримання під вартою на строк до 27 лютого.

Печерський суд прийняв це рішення у рамках кримінальної справи за звинуваченням Луценка за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі або організованою групою) та частиною 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) - справі про незаконне нарахування водієві Луценко пенсії.

29 грудня 2010 партія "Народна самооборона" заявила про пред'явлення Генпрокуратурою звинувачень Луценка у зловживанні владою або службовим становищем у кримінальній справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка в 2004 році.

Зі справи щодо отруєння Ющенка був виділений окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу, і Луценко пред'явлено обвинувачення за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, Луценко 19 січня оскаржив свій арешт у Європейському суді з прав людини, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ