Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві третини львів’ян отримують жорстку воду

Контроль за якістю води у Львові здійснюється хіміко-бактеріологічними лабораторіями комунального підприємства «Львівводоканал» та міської Санітарно–епідеміологічною станцією. Якість питної води у Львові є однією з найкращих в Україні та відповідає вимогам стандарту – ГОСТ 2874-82 і вимогам Державних санітарних норм і правил № 383. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Щодня лабораторії «Львівводоканалу» та СЕС відбирається та досліджується близько 50 проб води за 32 показниками. Лише у 1 із 100 проб води з централізованого водопроводу виявляють відхилення від норми за мікробіологічними показниками. Найчастіше погіршення якості води спостерігається на тупикових лініях водопроводу у мікрорайонах приватного сектору, де розбір води є незначним, внаслідок чого вода застоюється в системі водопроводу.
Вода до Львова надходить лише з артезіанських свердловин, глибина яких від 40 до 200 метрів. Кожен район Львова отримує воду із різних водозаборів. Відтак всюди вона якісна – але різниться хімічним складом, а тому і властивостями. Характерною особливістю підземної води є підвищена твердість (або жорсткість), яку обумовлюють солі кальцію та магнію. Підвищена вміст солей не шкодить здоров’ю людини, проте створює певні побутові незручності при утворенні більшої кількості осаду на стінках труб, посуду.
Так звану тверду воду отримують дві третини львів’ян. Найтвердіша вода тече з насосної станції Плугів (Золочівський напрямок) і подається у Личаківський район міста. М’яку ж воду отримує третина мешканців нашого міста. Така вода тече від водозабору Стрий і подається мешканцям Франківського району, у Сокільники, та з боку Карачинова у райони Рясне, до частини Левандівки, на вулицю Шевченка і аж до центру. Втім уся вода, що подається до міста, є безпечна та якісна.
Торік хімбаклабораторія «Львівводоканалу» виконала понад 85 тисяч аналізів якості питної води.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ