Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директор НАБУ Артем Ситник зустрівся із студентами ЛьВДУВС

Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
Відділ зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС
1/4
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Програма розвитку ООН в Україні започаткували інформаційно-просвітницьку кампанію «Студенти проти корупції». В межах цієї кампанії вчора, 30 березня, Артем Ситник директор НАБУ зустрівся із із студентами ЛьВДУВС (Львівського державного університету внутрішніх справ).

За повідомленням відділу зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС, Львів став третім містом, який охоплений цією ініціативою, а Львівський державний університет внутрішніх справ – першим серед відомчих навчальних закладів.

У Львові було затримано фігуранта справи "Укрзалізниці", - Артем Ситник

Відтак, на зустріч із студентами факультету № 6 (юридичний) університету 30 березня прибули директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, представники Програми розвитку ООН в Україні Ігор Гуцуляк і Вікторія Козаченко, прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра та начальник Відкритого офісу НАБУ Юлія Івахніна. Гості говорили здебільшого про перебіг антикорупційної реформи, її досягнення, систему антикорупційних органів та, зокрема, роботу НАБУ як спеціалізованого антикорупційного правоохоронного органу.

«Логічно, що лише репресивними методами побороти корупцію не можна. Допоможуть правильний підхід, аналіз ситуації, прогнозування її розвитку і орієнтування на молодь освітніх програм, мета яких на генетичному рівні викоренити, навіть, думку про те, що в тій чи іншій сфері суспільного життя може вчинятися корупційне правопорушення, – розпочав захід ректор ЛьвДУВС полковник поліції Роман Благута. – Сьогодні ви маєте унікальну можливість поспілкуватись із очільником Національного антикорупційного бюро України та краще зрозуміти суть цієї антикорупційної реформи».

Вітаючи майбутніх правників консультант з питань демократичного врядування ПРООН Ігор Гуцуляк зазначив, що дуже важливо залучити молодь до цього процесу, адже саме молодь є тим чинником змін, і тим фактором успішності будь-якої реформи у суспільстві.

«Відтоді як Україна приєдналась до Конвенції проти корупції, Організація Об’єднаних Націй активно підтримує зусилля українського уряду, і дуже приємно, що в останні два роки відбулися ключові зміни в цьому напрямі. А це створення Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Я сподіваюсь, що це все стало початком реальних змін в нашому суспільстві, і дуже важливо, щоб це не зупинилось.Звичайно, громадськість відіграє ключову роль у цьому напрямі, і серед громадськості ми хотіли б виділити саме молодь. Адже ви маєте найбільший запас почуття справедливості, яке так потрібне сьогодні нашому суспільству», – зауважив Ігор Гуцуляк.

З вітальним словом до аудиторії звернувся і директор НАБУ Артем Ситник: «Скажу відверто, що студенти – це найбільш улюблена цільова аудиторія в спілкуванні, адже вони завжди думають нестандартно. Недарма студентство завжди вважалось рушійною силою будь-якого прогресу в державі. Тож сьогодні я із задоволенням поспілкуюсь з вами і відповім на усі ваші запитання, а також буду намагатись коротко розповісти, що було створено за останні три роки в сфері антикорупційної боротьби і які основні виклики ми зараз маємо, для того, щоб ви зрозуміли чи ви готові сюди прийти і в подальшому розвивати той успіх, який ми зараз вже маємо».

Так, безпосередньо під час роботи в аудиторії спікери від НАБУ та Програми розвитку ООН розповіли про передумови та особливості здійснення антикорупційної політики в Україні, зокрема, про створення спеціальних антикорупційних структур. 

 В межах цієї кампанії вони планують відвідати вищі навчальні заклади Західної України. Львів став третім містом, який охоплений цією ініціативою, а Львівський державний університет внутрішніх справ – першим серед відомчих навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ