Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Дитяча онкологія, гематологія й імунологія потребують спільної діагностики

Першого серпня розпочало свою роботу нове відділення онкогематології та імунології у дитячій лікарні св. Миколая.
Фото ілюстративне

Як розповів Михайло Адиров, дитячий онкогематолог, завідувач відділення онкогематології та імунології лікарні св. Миколая Першого територіального медоб’єднання Львова, дитяча онкологія, гематологія, імунологія включають захворювання, що часто потребують спільної діагностики та лікуються одними й тими самими методами.

“Часто єдиним методом досягнути тривалого одужання є трансплантація кісткового мозку”, – пояснив Михайло Адиров.

У Першому територіальному медичному об'єднанні м. Львова, до якого входить і дитяча лікарня св. Миколая, теж проводитимуть трансплантацію кісткового мозку.

Онкологічні захворювання, зазначив дитячий онколог, мають свою сталість в популяції. Йдеться про те, що на 500 тисяч дітей фіксується 75-85 випадків злоякісних захворювань на рік. Саме тому потрібно забезпечити всі можливості бодай для первинної діагностики обстеження й подальшого лікування дітей.

“У 20-30% випадків діти потрапляють до нас при первинній діагностиці, тобто коли вперше виявили захворювання, і в цей час дітей неможливо скерувати, до прикладу, в інший лікувальний заклад до стабілізації такого стану. Тому створення і забезпечення закладу для діагностики й лікування онкозахворювань у дітей на базі таких потужних медзакладів виглядає доцільним”, – розповів Михайло Адиров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ