Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитиноцентризм як фундамент нової української школи

Одним з принципів нової української школи є дитиноцентризм, тобто школярі повинні бути в центрі уваги. Про це сьогодні, 29 серпня, під час брифінгу зазначила директорка департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій
Фото Гал-інфо

Серед нововведень варто виділити те, що тепер у багатьох школах, навчальний день розпочинається з ранкового кола, коли вчителі разом з учнями обмінюються емоціями, думками та побажаннями.

Як стверджує Любомира Мандзій, такий підхід допомагає вчителю краще зрозуміти настрій кожної дитини та те, чого очікувати від роботи з нею.

«До таких ранкових кіл наші школи залучають і батьків, особливо коли є тема, наприклад, професій. Окрім того наші вчителі практикують проведення таких ранкових кіл і на вулиці, особливо в гарну погоду», - зазначила вона.

Загалом тепер викладання потребує від вчителя більше зусиль, але приносить кращі результати, адже дітям стає цікаво вчитись – вони досліджують явища природи, працюють з мікроскопами, дидактичними матеріалами, лупами, кубиками Lego надані фондом LEGO Foundation, котрі допомагають не лише моделювати математичні задачі, а й навіть формулювати речення.

Нагадаємо,  Любомира Мандзій пояснила, чи є обов’язковою вакцинація школярів при прийомі до школи.

Також додамо, що сьогодні відбувся брифінг щодо готовності освітніх закладів Львівщини до нового навчального закладу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ