Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дизайн кімнати для підлітка: Як вгадати?

Дизайн кімнати для підлітка — непроста справа, адже потрібно вгадати та продумати безліч нюансів та практичних моментів. Для кожного школяра та підлітка необхідно передбачити власний куточок у домі, де дитина зможе навчатись, розвиватись і відпочивати.

В однокімнатній квартирі складно досягти такого рівня комфорту, тому краще рішення для сім’ї — 2 кімнатні квартири, Львів - Сихів. Одну з кімнат можна облаштувати для підлітка або дитини, а другу — як спальню для батьків.

Функціональне зонування кімнати для підлітка

Правильний поділ простору кімнати для підлітка на функціональні зони — важливий етап у розробленні дизайнерського проекту. Варто продумати кілька варіантів, що підійдуть саме до планування конкретної квартири та відповідатимуть основним потребам дитини. Найчастіше дизайнери ділять кімнату на такі зони:

  • Робочий простір;
  • Зона нічного відпочинку;
  • Місце для розваг та хобі.
  • Гардероб або додаткові стелажі.

У місці для відпочинку розміщується ліжко, на якому дитина зможе комфортно відпочити, а також тумби або столики для косметики й засобів особистої гігієни. У зоні для розваг підліток може займатись грою на музичних інструментах, розвісити улюблені постери, розмістити іграшки чи сувеніри.

Шафа-купе або класичний гардероб для одягу — така ж необхідність, як і ліжко, адже процес підбору одягу займає чимало часу, особливо серед молодих дівчат. Стелажі та закриті комоди дають змогу зберігати книги, особисті речі або канцелярське приладдя в повному порядку.

Візуально зонування кімнати можна підкреслити перегородками, шторами або оригінальними меблевими наборами. Основне завдання — зробити обмежений простір максимально комфортним для будь-якого виду занять та відпочинку.

Робочий простір: як правильно організувати?

У робочій зоні основними елементами вважають навчальний стіл та стілець. Дизайн столу має бути ергономічним та практичним, щоб на ньому помістився комп’ютер, книги та письмове приладдя. Відмінне рішення — розмістити поряд стелажі або додаткові полиці для навчальних матеріалів підлітка.

Дизайнери рекомендують розміщувати робочу зону поблизу вікон для комфортного природного освітлення протягом дня. Та якщо у кімнаті немає вікна, то варто подбати про настільну лампу, торшер або ж бра з м’яким світлом.

До речі, на сайті DOM.RIA можна переглянути доступні квартири (Львів-ціна). Кожна сім’я в цьому розділі знайде свій варіант помешкання, у якому матиме змогу втілити унікальний дизайн кімнати для підлітка!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ