Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Джемілєв: Якщо санкції триватимуть, ми незабаром побачимо розпад Росії і повернення Криму

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що економічні санкції проти Росії можуть привести до деокупації Криму. Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

"У мене немає жодного сумніву, що якщо санкції будуть тривати навіть на цьому рівні, то дуже скоро ми побачимо подальший розпад Російської Федерації", - сказав Джемілєв.

За його словами, військовий шлях звільнення Кримського півострова від російської окупації призведе до численних жертв, тому варто розглядати не мілітаристські шляхи. "Ми дуже сподіваємося на економічні санкції", - сказав він, додавши, що вся економіка Росії тримається на природних ресурсах, ціни на які суттєво впали.

Джемілєв також вважає, що за різними оцінками, процес деокупації може зайняти близько року-півтора. "Точно ніхто не може сказати, скільки триватиме агонія російської економіки, але вважають, що не більше року-півтора, і ми побачимо вже звільнення окупованих територій не тільки України, але і Грузії, Придністров'я", - наголосив Уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу.

Нагадаємо, "суд" в Криму заочно арештував Джемілєва, Росія оголосила його у розшук.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ