Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У БПП натякнули, що "Батьківшина" бореться з вітряками"

Львівська територіальна організація партії Блок Петра Порошенка “Солідарність” поширила заяву з приводу виборів у Ходорівську об’єднану територіальну громаду.

Зокрема, у заяві сказано: "Партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” послідовно виступає за дотримання базових принципів демократичного суспільства, одним із яких є вільне волевиявлення людей під час виборів. Тому ми засуджуємо будь-які спроби фальсифікації, так само як і бажання набирати балів на хвилі примітивного популізму, «боротьби із вітряками» та ефемерними зловживаннями.

Вибори у Ходорівську об’єднану територіальну громаду продемонстрували стабільний рівень підтримки нашої політичної сили, який було досягнуто без агітації та втручання членів партії як загальнодержавного масштабу так і обласного рівня.

Ми дякуємо мешканцям Ходорівщини за довіру до нашої політичної сили та обіцяємо виконати всі передвиборчі зобов’язання з якими зверталися до людей кандидати від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Водночас сьогодні, 29 березня,фракція «Батьківщина» у Львівській обласній раді заблокувала трибуну з вимогою прозорого підрахунку результатів виборів на Ходорівщині. Голова фракції  Юрій Гудима зачитав звернення до голови Львівської ОДА.  Текст подаємо повністю:

"27 березня на Львівщині відбулися вибори до міської ради об’єднаної Ходорівської громади, що є найбільшою в Україні. За даними представників ВО «Батьківщина» у Ходорівській ТВК, явка виборців становила 54 %. Згідно з результатами паралельного підрахунку голосів ВО «Батьківщина» лідирує, набравши 18,99% голосів. На другому місці – «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (17,7%), 13,3% мешканців об'єднаної громади віддали свій голос за "Українську партію", за ВО "Свобода" проголосували 10,6%, "Народний контроль" підтримали 9,3% виборців, а "Радикальну партію Олега Ляшка" – 7,5%."Самопоміч" та "Українська галицька партія" отримали по 6,5% голосів. За "УКРОП" віддали голос 4,2% виборців, "Конгрес українських націоналістів" – 3,5%.

Водночас у ЗМІ з’являється інформація з посиланням на офіційні джерела, відповідно до якої БПП «Солідарність» посідає першу позицію, а «Батьківщина» – другу. Що, відповідно до паралельного підрахунку голосів – протоколів з мокрими печатками, не відповідає дійсності.

Згідно з інформацією, яка надійшла ще в ніч на 28 березня від уповноваженої особи Жидачівської районної організації політичної партії ВО «Батьківщина» у ТВК, - при встановленні результатів виборів можливі фальсифікації.

Викликає сумніви і графік роботи ТВК 28. А саме – 28 березня комісія оголосила перерву в роботі з 6.00 до 16.00, водночас, у ЗМІ з’являється інформація про попередні результати виборів станом на 11.00. Далі, о 16.00 комісія відновлює роботу на дві години і знову оголошує перерву до 10.00 29 березня. В обох випадках причиною оголошення перерви стало повернення протоколів на виборчі дільниці для доопрацювання через граматичні помилки. Усі ці «маневри» можуть слугувати прикриттям для спотворення результатів виборів. 

ВО «Батьківщина», фракція ВО «Батьківщини» Львівської обласної ради звертається до усіх демократичних партій, підтримати нашу позицію у відстоюванні реального результату волевиявлення мешканців Ходорівщини.  Вимагаємо у правоохоронних органів, у відповідності до чинного законодавства, забезпечити дотримання норм права при встановленні результату виборів до міської ради об’єднаної Ходорівської громади та не допустити фальсифікацій. А у разі виявлених порушень негайно відреагувати згідно із законом України.

Звертаємося до усіх фракцій Львівської обласної ради підтримати дане звернення.

Депутати від ВО «Батьківщина» також вимагають від голови Ходорівської ТВК прозвітувати щодо того, чому до сих пір невстановлено результатів виборів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ