Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Екс-голова Львівської обласної ТВК Ігор Кравчук у залі суду розповів, про що шкодує найбільше

Суд пішов шляхом компромісу. Вони вирішили не проводити додаткове розслідування, не опитувати свідків. Тепер мені і самому не зрозуміло, скільки ще я повинен відбути покарання. Про це сьогодні, 29 січня, в коментарі журналістам заявив екс-голова Львівської обласної ТВК Ігор Кравчук після судового засідання Апеляційного суду Львівської області.

Згідно вироку суду, Ігорю Кравчуку залишили у силі вирок Галицького районного суду і частково задовольнили апеляційну скаргу прокурора області в частині покарання та апеляційній справі самого Кравчука. 

Як зазначив його захисник Костянтин Костів, під час суду слідство було проведено не об`єктивно, а вимога прокурора щодо тяжчого покарання Ігоря Кравчука та позбавлення його волі строком на 4 роки є лише суб`єктивним судження і нічим не доведена, адже прокурор, вимагаючи погіршення умов покарання засудженого, мав би вказати на ступінь його суспільної небезпеки. Окрім того, за словами адвоката, не було встановлено мотивів передачі коштів. Окрім того, на вилучених грошах відбитків пальців Кравчука не було. 

«Злочин визнали умисним, а умислу без мотиву не буває», - заявив у суді Костів.

Він також наголосив на тому, що відеозапис, який долучений до матеріалів справи, не доводить факту злочину. Свідчення двох членів ТВК Котенка та Ящишина теж викликають сумніви.

Своїм рішенням суд не позбавив волі Ігоря Кравчука, а лише обмежив.

Під час слухання справи захисник підсудного заявив, що, фактично, Ігор Кравчук зараз є засуджений до обмеження волі строком на два роки з позбавленням права обіймати посади у виборчих комісіях та комісіях з проведення референдумів, а тому, без скасування цього покарання йому не можуть за той самий злочин давати додаткове покарання.

Наразі Кравчук у коментарі журналістам повідомив, що непогоджується із тим, що його визнали виним, і коли отримає остаточний документ вироку апеляційного суду, можливо, готуватиме касацію.

У залі суду державний обвинувач наполягала на задоволенні апеляції, зважаючи на займану Кравчуком посаду. Вона заявила, що вина екс-голови комісії доведена, зважаючи на зібрані по справі докази. Натомість, сам Кравчук своєї вини не визнав.

Нагадаємо, екс-голову Львівської обласної ТВК Ігоря Кравчука затримали працівники СБУ 29 вересня 2010 року, начебто під час спроби дати хабар у розмірі 2 тисячі доларів США членам ТВК від Партії регіонів для здійснення реєстрації списків кандидатів ВО «Батьківщина».

Кравчук наполягає на повторному розслідуванні справи і наголошує, що довести його невинність можна лише провівши повторну оцінку зібраних доказів.

Як зазначиві у суді Костів, члени ТВК Ящишин та Котенко самі визнають, що почали спонукати Кравчука до розмов про хабар, хоч і не говорили про це відкритим текстом.

За словами Кравчука, він зустрічався із ними в кафе «На розі». Захисник переконаний, що розмова була для того, аби його спровокувати.

«Є дещо, про що я жалію. Я тоді опинився між молотом і ковадлом. З одного боку на мене тиснула Львівська ОДА із тогочасним головою Горбалем. З іншого – двоє членів ТВК, які свідомо саботували і зривали роботу ТВК. А всю відповідальність за те, що відбувалося, несу я. Я шкодую про те, що сидів із ними у тому кафе. Можливо, почувши ті розмови, мені треба було одразу звернутися до правоохоронців, і тоді б я помінявся з ними місцями», - заявив у своєму слові Ігор Кравчук.

У розмові із журналістами Ігор Кравчук припустив, що все це зробили тільки тому, що комусь була потрібна його посада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ