Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ексголові Нацбанку оновили підозру — НАБУ

НАБУ і САП оновили підозру колишньому голові правління "Укргазбанку", екскерівнику Національного банку Кирилу Шевченку. Тепер його підозрюють у створенні злочинної організації та легалізації коштів.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

Крім Шевченка, такі самі статті інкримінували його ексзаступнику в "Укргазбанку" Денису Чернишову та ексдиректору департаменту по роботі з корпоративними VIP-клієнтами держбанку Олексію Лютому.

"За версією слідства, керівництво "Укргазбанку", володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори на розміщення коштів, забезпечило підробку низки документів, відповідно до яких 52 фізичні та юридичні особи нібито допомогли залучити до банківської установи клієнтів на обслуговування і за таку "допомогу" упродовж 2014–2019 років їм нараховано агентську винагороду на суму понад 206 млн гривень", — йдеться у повідомленні.

При цьому, за даними НАБУ, рахунки, на які виплачувалась винагорода, відкривались лише в "Укргазбанку". Це давало можливість мати доступ, контролювати й розпоряджатися коштами.

"Члени злочинної організації з числа працівників банку мали можливість самостійного зняття коштів, як у касах банку без осіб, на яких були відкриті ці рахунки, так і шляхом переказу коштів на інші рахунки", — пояснили у НАБУ.
Таким чином виплати винагороди здійснювалась на рахунки підставних осіб, а повне розпорядження коштами здійснювалось членами організації. За даними слідства, йдеться про заволодіння грошима у сумі понад 206 млн грн.

Також, за даними НАБУ, йдеться про фінансові операції для легалізації та маскування протиправного походження цих коштів. За даними слідства, гроші використовувались для власного збагачення, надання "відкатів" керівникам державних суб’єктів господарювання за розміщення в банку значних сум коштів та фінансування іншої протиправної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ