Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерти вважають, що ситуація навколо Блоку Вітренко є непоодиноким випадком.

«Загальна ситуація свідчить про те, що проблема з фінансування виборчих кампаній різного роду іноземними структурами є переважно закритою, або ж стає відомою через великий проміжок часу. У виборчому законодавстві демократичних країн є передбачена заборона фінансування  виборчих компаній іноземцями. Україна не є виняток, оскільки чинне виборче законодавство чітко зазначає, що фінансування політичних партій, блоків іноземцями заборонено», - зазначив кореспонденту “Гал- info” політолог Анатолій Романюк.
 «Ситуація яка зараз склалась навколо блоку Наталії Вітренко є свідченням того, що подібна норма не діє і це є великою проблемою. Я вважаю, що це є непоодинокий випадок в Україні на минулих парламентських виборах. Заяву російського бізнесмена  Максима  Курочкіна можна  розцінювати, як певну форму тиску і нагадування про залежність від інвесторів, можливо вона була адресована і не тільки Вітренко.” Зазначив Анатолій Романюк. Що ж до того яким чином треба було б покарати порушників українського законодавства, то політолог наголосив „це має бути заборона участі на наступних парламентських виборах незважаючи на те чи, це будуть строкові чи дострокові вибори».
 Натомість політолог Кость Бондаренко зауважив, що подібна ситуація в Україні є швидше закономірність аніж винятком. «Якщо ми будемо говорити про покарання Наталії Вітренко, то нам потрібно буде згадати і президентську виборчу кампанію 2004 року в якій активно брав участь, як західний так і російський капітал, також варто згадати заяви Березовського стосовно його участі у виборчому процесі. Багатьом високопосадовцям є не вигідним приділяти увагу доведенню до кінця подібних ситуацій. Я думаю що швидше за все вони закриють очі на ті заяви, що пролунали на адресу Вітренко», - підкреслив
Бондаренко .
 Нагадаємо російський бізнесмен Максим Курочкін заявив в інтерв’ю газеті „Комсомольська правда в Україні” про те, що партія "Російсько-Український Союз" ("РУСЬ") була головним фінансистом виборчої кампанії блоку Наталії Вітренко на минулих парламентських виборах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ