Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експрезидент Грузії Саакашвілі заявив, що він помирає - Politico

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив американському виданню Politico, що він помирає.
Саакашвілі у палаті в лікарні 12 грудня 2022, фото - Суспільне

Саакашвілі додав, що президент РФ Володимир Путін, безсумнівно, несе повну відповідальність за його нинішнє становище. 

Суспільне зв’язалося з адвокатом Саакашвілі Шалвою Хачапурідзе, який повідомив, що стан Саакашвілі — тяжкий. Один із лідерів партії "Національний рух" Коба Накопія також наголосив, що заяви Саакашвілі “абсолютна правда і його треба рятувати”.

Саакашвілі заявив, що є політичним в'язнем у Грузії — "країні, яку очолював як президент з 2004 по 2013 рік і доклав чимало зусиль, щоб переорієнтувати її на демократію і Захід”.

"І в ув'язненні моє здоров'я різко погіршилося, я зараз помираю. Мене систематично катували, як фізично, так і психологічно, і наразі в моєму організмі є докази отруєння важкими металами. Зараз я страждаю від незрозумілого набору з більш ніж 20 серйозних захворювань, всі з яких розвинулися в ув'язненні", — заявив Саакашвілі.

Експрезидент заявляє, що все більш очевидно, що він скоро помре, якщо не отримає належної медичної допомоги за межами країни.  Він закликав США і міжнародне співтовариство зробити все можливе, щоб врятувати його життя за допомогою дипломатичного тиску на грузинський уряд і економічних санкцій проти опонента експрезидента Іванішвілі і його соратників.

“Моя смерть може спричинити політичний хаос у Грузії, але моя мученицька смерть, безумовно, буде вважатися перемогою Путіна — потужним символом для всіх лідерів у цьому регіоні, а можливо, і в усьому світі, які не зможуть протистояти російському імперіалізму”, — наголосив Саакашвілі.

“Його стан вкрай тяжкий. Надія залишається лише на ЄСПЛ. Адвокати чекали щоб приїхала делегація лікарів, щоб оцінили його стан. І вкотре підтвердили усьому світу, що … якщо Міхеіла не переведуть, його стан буде ще гіршим. Ми зараз близькі до критичної точки, після якої процеси набудуть незворотного характеру”, — сказав Суспільному соратник Саакашвілі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ