Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Епідемії ГРЗ на Львівщині немає – головний лікар області

Ситуація із захворюванням на ГРЗ на ранок 13 грудня у області стабільна. Про це у коментарі «Гал-інфо» розповів начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко.

«Минулого тижня кількість хворих на ГРЗ зросла у області до 23 тисяч (52,8% хворих – це діти до 18 років), тобто на 23,5% у порівнянні з тижнем 29 листопада 5 грудня.

Епідпоріг на цей момент становить 90,3 хворих на 10 тис. населення, зараз маємо 75,5 хворих. Ні у місті, ні у області епідпоріг не перейшли. Відповідно, говорити про епідемію поки зарано. Те, що епідпоріг не перевищено, в деякій мірі заслуга карантину», – зазначив Сергій Федоренко.

За його словами, наприкінці цього тижня відбудеться засідання обласної надзвичайної епідеміологічної комісії, де вирішать, чи продовжувати карантин у школах, чи відновити навчання.

Він також додав, що на 13 грудня у Львівській області зареєстровано 6 вагітних жінок, які захворіли на ГРЗ: «Зараз вони перебувають під пильним медичним наглядом».

На щастя, у області летальних випадків, окрім смерті дев’ятирічної Анастасії Кузнєцової з Дрогобича (причиною могла стати пневмонія), не зафіксовано.

Сергій Федоренко також нагадав, що у області триває робота по щепленню. На сьогодні щеплено 12 тис. 441 особу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ