Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Естонія може видати Україні свого громадянина, який воював за "лнр"

Естонський суд уперше розглянув справу про екстрадицію до України свого громадянина, якого підозрюють в участі в бойових діях на боці проросійських сепаратистів, - Німецька хвиля.

Хар’юський повітовий суд Естонії ухвалив рішення видати Україні естонського громадянина у зв’язку з підозрами в участі в бойових діях на боці проросійських бойовиків на Донбасі. Про це в середу, 12 серпня, повідомила інформагенція "Інтерфакс" із посиланням на газету "Eesti Paevaleht". Питання про видання естонського громадянина Україні суд розглядав уперше.

За даними газети, підозрюваного в тероризмі 34-річного Володимира, чиє прізвище не розголошують, затримали в лютому цього року під час спроби виїхати з Естонії до Росії. Під час обшуку в нього знайшли боєприпаси та зброю. Прикордонники міста Нарва повідомили, що чоловік хотів дістатися через Росію до Луганська, де мав намір приєднатися до загонів бойовиків. За даними слідства, він робив це не вперше. У 2014 році Володимир двічі їздив до Луганської області, де приєднався до сепаратистів. Щоразу він перебував у зоні конфлікту близько місяця, передають естонські ЗМІ.

Як зауважив естонський прокурор Стевен-Хрісто Евестус, підсудний брав участь в охороні та конвоюванні затриманих. Окрім того, в відомстві не виключають, що чоловік брав участь у бойових діях проти української армії. У попередньому розслідуванні справи взяли участь прокуратура та слідчі органи України. Заяву на видання підозрюваного Києву подала українська сторона.

DW.COM

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ