Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фахівці Чорнобильської станції вивчали бельгійський досвід поводження з РАВ

14-18 жовтня делегація Чорнобильської АЕС відвідала місто Дессель (Бельгія), де знаходиться штаб-квартира компанії з поводження з радіоактивними відходами Belgoprocess. Про це повідомили у прес-службі ДАЗВ.
Фахівці Чорнобильської станції вивчали бельгійський досвід поводження з РАВ

Це вже другий візит делегації ЧАЕС у Бельгію з 2016 року та четверта загальна зустріч у рамках співпраці ЧАЕС-Belgoprocess.

Команда станції разом з бельгійськими колегами обговорювала питання поводження з ядерними відходами. Зокрема, основна увага приділялася експлуатації установок з переробки радіоактивних відходів, методам переробки відходів і їх характеризації. Паралельно з цим продовжувалася робота над програмою управління і забезпечення якості.

ʺЗа результатами нашої чотириденної наради, ми напрацювали попередній проєкт пріоритетних завдань на наступний рік [2020 — ред.]. Після його остаточного узгодження в листопаді ми звернемося з відповідною пропозицією до Департаменту енергетики Міністерства економіки Бельгії для його затвердження та отримання фінансуванняʺ, — ділиться планами на майбутнє Іво Франсен, менеджер з розвитку бізнесу компанії Belgoprocess.

ʺДля фахівців ЧАЕС ми плануємо організувати закордонний технічний візит на установку з переробки радіоактивних відходів, схожу з тією, яка є у вас на майданчику. Що стосується якості, то в нас є поточна програма по системі управління ризиками й інформаційною безпекою, яку ми будемо продовжувати та можливо навіть розширювати іншими стандартами ISOʺ.

Нагадаємо, що співпраця з компанією Belgoprocess розпочалася у 2016 році. Тоді Міністерство економіки Бельгії ініціювало підтримку бельгійськими компаніями підвищення ядерної безпеки та захищеності країн Центральної та Східної Європи. Того ж року з метою налагодження співпраці експерти Belgoprocess відвідали майданчик ЧАЕС.

За 3 роки співпраці бельгійські експерти з управління якістю надали ЧАЕС Рекомендації з методології самооцінки управління, Звіт з методології аналізу ризиків, а також розпочалася спільна робота над Звітом з коригування ʺМетодології управління ризиками та можливостями на ЧАЕСʺ на основі переглянутих стандартів ISO. Крім того, у 2019 році ведеться робота над Звітом про підходи до забезпечення інформаційної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ