Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фаріон збирається продовжувати свою просвітницьку діяльність в дитячих садочках

Депутат від партії «Свобода» Ірина Фаріон, що одержала скандальну популярність після акції в дитячому саду Львова, де вона вчила дітей не називати один одного російськими іменами або ж пакувати валізи, має намір продовжити свою «просвітницьку» діяльність, – повідомило «Житомир.інфо».

 

«Яка це провокація? Це був звичайний майстер-клас. Я прийшла в свій український дитячий садок, до українських дітей. І обов'язково ще до них прийду. І, до речі, з усіх дітей лише двоє неправильно назвали свої імена. І ці двоє якраз виявилися з російських сімей. Чому імена - це так важливо? Адже імена - це маркери кожної нації, це духовні ідентифікатори ... Я не кажу росіянам чи полякам, що живуть на Україні, щоб вони перейменувалися. Я кажу інше - щоб українець через українську форму імені шукав своє коріння і розумів, що в імені - духовна енергія предків. Наші з вами імена - це чи наша автентичність, або сліди колонізатора. І якщо ми хочемо ці сліди зберегти і поглибити, то про яку незалежність йде мова? Незалежність існує перш за все на духовному рівні. Тому я не можу собі уявити, щоб мого батька хтось міг називати Дима! Це було б так само атомного вибуху », - заявила Фаріон в інтерв'ю газеті« Україна молода ».

 

«Уявіть, за нашу історію було понад 400 указів про заборону української мови. У 1888 році заборонили хреститися Михайлом, тільки Михайло. Тобто, вони знали, що через ім'я можна знищити людський стрижень ... Якщо їх тут є 17% (росіян на Україні, - ред.), То ці 17% слід забезпечувати на рівні всього - музики, газет, журналів. Але, вибачте, у нас ситуація абсолютно патологічна - українець не має забезпечення свого права, і не Михайлик тисне на Мишу, а Миша тисне на Михайлика. І для цього я прийшла у садочок, щоб сказати: не тисніть. Адже чим сильніше тиснуть на пружину, тим сильніше вона вдарить, адже це називається інстинктом самозбереження », - попередила соратниця Тягнибока.

 

Фаріон також пояснила, чому під час відвідування дитячого саду вона заявила, що ім'я «Ліза» походить від слова «лизати».

 

«Я мала на увазі свою дитину, яка біля кіоску читав назву журналу як« Ліза ». Чому навколо моєї дитини тільки російські назви журналів, тільки російської музики, тільки російські мультики? Тому я бунту, протестую. Я проти такого простору для своєї дитини », - заявила львівський депутат.

 

«Я не ображала дітей ... Мій майстер-клас був образою української влади, яка дбає не про Україну, а про глибину свого гаманця ... Українська влада веде себе як окупаційна адміністрація, а справжніми господарями тут є інші - московські маріонетки ... Українці настільки стали чужі самі собі, що сприйняли цю ситуацію як виклик, але насправді це слід сприймати як елементарний і банальний урок з української мови. Тоді треба відкривати кримінальні справи на всіх вчителів української мови, які звертаються до дітей: «Івасик», «Петрик», «Галинко»? »- пояснила вона.

 

«Степан Бандера починав саме зі шкіл, саме він поширював кілька десятків тисяч листівок в українських школах, які були на території Польщі, з головним гаслом:« Вибити польський дух з української дитини ». І кожна дитина залишила собі на парті листівку, що вона українець, а не поляк, що вона не Янек, а Івасик », - резюмувала Фаріон.

 

«Житомир.інфо»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ