Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Фермери: вина з ЄС стане менше, а ціни на нього зростуть

Більшість ключових виноробних регіонів планети через кліматичні зміни виробили в цьому році набагато менше вина, ніж зазвичай. В результаті європейський винний ринок отримає набагато менше винної продукції, що в кінцевому рахунку може позначитися на її вартості. До такого висновку дійшли фахівці Європейської асоціації фермерів і сільгоспкооперативів Copa-Cogeca, передає УНН.

В останній раз настільки істотний виробничий спад вина спостерігався в 1957 році.

"На дозріванні виноградної ягоди несприятливо позначилися екстремальні заморозки і аномальна спека. Найбільше від негоди постраждали виноградники Італії, Іспанії та Франції, де виноградарі недорахувалися 26%, 20% і 18% врожаю відповідно. Єдиною державою Європейського союзу, якій вдалося уникнути проблем, пов'язаних з кліматичними змінами, стала Португалія. Більше того, місцевим виноградарям навіть вдалося збільшити виробництво на 10%", - відзначили експерти.

Фермери вважають, що наслідки неврожаю знайдуть своє відображення в збільшенні вартості вина, однак, навіть при таких умовах, відшкодувати всі завдані збитки не вдасться.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ