Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через кліматичні зміни сухі вина стануть рідкіснішими

Сухі вина з винограду, який добре почувається у холоднішому кліматі, стануть рідкіснішими і попит на них зросте.

Фото: Depositphotos

Про це пише «Хмарочос» з посиланням на Daily Mail.

Як розповіла професорка Університету Ланкастера Емма Саєр, у майбутньому вина ставатимуть солодшими, густішими та міцнішими через зміни клімату. 

Сухі вина з винограду, який добре почувається у холоднішому кліматі, стануть рідкіснішими й попит на них зросте. Такі вина, як піно нуар, стане складніше дістати, зазначила вона на дегустації, присвяченій змінам клімату, на фестивалі науки в Единбурзі.

Через вищі температури у винах не лише зросте градус алкоголю, — напій втрачатиме окремі квіткові та земляні напівтони. Також знизиться вміст танінів і кислотність.

У деяких регіонах, таких як Велика Британія, кліматичні зміни можуть призвести до ще більшої кількості опадів, і це також вплине на смак вин, зокрема й найдорожчих і найвишуканіших.

Виробники будуть змушені збирати врожай винограду раніше та адаптувати свої технології до нових реалій.

Однак, на її думку, люди звикнуть до нових смаків вина, наприклад, зроблених із сортів винограду, стійких до грибка. Але мистецтво дегустації вина може стати набагато складнішим через зміну клімату. Життя ускладниться передусім для снобів, які хваляться здатністю розрізняти найтонші напівтони напою. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ