Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вина і страви: правила поєднання

На жаль, більшість людей розглядає вино як один з різновидів алкоголю, проте насправді з допомогою даного напою можна в рази покращити смакові властивості тієї чи іншої страви, і навпаки – підкреслити п’янкий аромат вина.

Оскільки пляшка вина https://goodwine.com.ua/ є незамінним атрибутом будь-якого застілля, певна річ, буде не зайвим вміти правильно подавати цей напій до конкретної страви – саме таким чином можна отримати істинне задоволення від трапези у колі рідних чи близьких.

Перш ніж переходити до конкретики, одразу ж зауважимо, що підбір вина до страв потребує відповідального ставлення, оскільки якщо знехтувати цим, напій може притупити смак страви, а блюдо – вступити, так би мовити, в конфлікт зі смаковими якостями вина.

А зараз пропонуємо Вашій увазі  поради щодо правильного підбору та поєднання вин зі стравами. Маємо надію, ця інформація неодноразово стане вам у нагоді. Отож, вперед!

Червоне вино

Як ви палкий поціновував червоного вина, варто пам’ятати, що цей напій, як правило, подають з різними сортами сирів. Що стосується м’ясних блюд, червоне добре доповнює баранину, смажену свинину, гострі страви з м’яса.

До речі, останнім часом червоне вино, зокрема, «Каберне» та «Мерло», подають до піци, макаронам чи пасти, а також наваристих жирних супів та навіть суш і форелі. Крім того, червоне вино стане ідеальним доповненням до фруктів та ягід.

Біле вино

Даний різновид напою добре поєднується зі ставами із морепродуктів. Наприклад, «Шардоне» можна сміливо подавати до:

  • Мідій і омарів;
  • Ікри і устриць.

Більше того, біле вино є оптимальним варіантом, якщо на столі присутнє м'ясо птиці чи м’які сири. До салатів його теж подають, головне, аби той був без оцту.

Напівсолодке вино

Як відомо, існує червоне і біле напівсолодкі вина. В першому випадку напій можна подавати як до м’яса та риби, так і до десертів, наприклад, морозива. Що стосується білого напівсолодкого, воно може стати гармонійним доповненням до сирів, фруктів та шоколадних десертів.

Десертне вино

Якщо ви не знаєте, що подати до домашньої випічки, печива, кексів, десертні вина – непоганий варіант. Більше того,  напої даної категорії можуть значно посилити гастрономічних ефект блюд з м’яса чи овочів, а також добре доповнюють сири та фрукти.

По-особливому хочеться відзначити вино серії «Кагор». Саме воно є обов’язковою складовою великодніх свят, відтак ідеально поєднуються з солодкою паскою.

Ігристе вино

Його можна сміливо назвати «універсальним», позаяк поєднується ігристий напій практично з будь-якими стравами – і холодними, і гарячими, і з морепродуктами, м’ясом і салатами. Саме тому ігристе вино – один з головних напоїв на урочистих та святкових застіллях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ