Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

FIA запровадить Halo у 2018 році попри незгоду команд

Стало відомо, що система захисту кокпіту Halo з’явиться у Формулі 1 з наступного сезону. Таке рішення було прийняте на засіданні Стратегічної групи у середу.

За інформацією джерел Motorsport.com, дев’ять із десяти команд виступили проти впровадження Halo, але FIA з міркувань безпеки повідомила, що ця система буде обов’язковою, починаючи з наступного сезону.

Це рішення має бути остаточно ратифіковане на Всесвітній раді з автоспорту, але у разі необхідності голосування може відбутися в електронному режимі.

Halo і «Щит» були двома варіантами системи захисту кокпіту, на впровадженні якої наполягала Федерація. Минулого року Halo випробували усі команди, а «Щит» вперше з’явився на боліді Ф1 під час вільної практики на нещодавньому Гран Прі Великої Британії – цей пристрій випробував Себастьян Феттель, і німець залишився незадоволений своїми відчуттями.

Після зустрічі Стратегічної групи в Женеві стало зрозуміло, що «Щит» тепер вважається резервним варіантом, оскільки було вирішено провести його додаткові випробування.

Раніше учасниками зустрічей з власником комерційних прав Ф1 та FIA були представники лише шістьох команд – Mercedes, Ferrari, Red Bull, Williams, McLaren і Force India. Але на минулому засіданні спортивний директор Формули1 Росс Браун запропонував долучитися до Стратегічної групи й іншим командам – поки що у якості спостерігачів.

За неофіційної інформацією, у середу засідання відбулося вже у новому форматі, за участю усіх команд. «Новачки» не брали участі в обговоренні, але іноді їх запрошували висловити власну думку з різних приводів.

Значна частина уваги була приділена способам покращення якості перегонів. Учасники висунули кілька пропозицій, які мають бути вивчені до наступного засідання Стратегічної групи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ