Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Філатов пояснив, що коїться у Дніпропетровській міській раді

Заява Бориса Філатова щодо вибору секретаря Дніпропетровської міської ради.

"Дорогі земляки, жителі Дніпропетровська!

Я, Борис Філатов, як міський голова, заявляю наступне: міський голова Дніпропетровська представляє інтереси всіх жителів територіальної громади незалежно від їхніх політичних поглядів і партійних уподобань.

Електоральні симпатії земляків розділилися навпіл. Це спричинило створення у міськраді двох депутатських груп, які мають протилежні інтереси - 32/32.

Подібна ситуація паралізувала роботу міськради, оскільки депутати не могли визначитися з кандидатурою секретаря.

Як міський голова Дніпропетровська, я визнаю безумовне право депутатів на вибір секретаря міської ради, і не можу перешкоджати їхньому вибору.

Хочу повторити ще раз: міський голова представляє інтереси всіх жителів і повинен, на відміну від депутатів, стояти над «битвою».

Сьогодні вранці частина депутатів міськради провела виїзну сесію і обрала секретарем одного з депутатів. До групи в 32 людини приєднався один депутат із протилежного табору. Таким чином, депутати створили нехай нестабільну, але більшість. У мене є багато питань до форми, часу і місця проведення сесії. Тим не менш, я не можу проігнорувати думку депутатів. Більше того, як один з лідерів «Українського об'єднання патріотів» заявляю, що фракція «УКРОП» у міській раді і я особисто виконали всі політичні зобов'язання перед своїми політичними партнерами.

Я вніс на пост секретаря міської ради кандидатуру депутата від «БПП-Солідарність». І другий раз вже депутати фракції «УКРОП» у повному складі висунули цю ж кандидатуру. Тим не менш, голоси так і не було зібрано.

Хочу особливо підкреслити, що депутат, який долучився до «групи 32-х», і який дозволив створити більшість у міськраді, є членом саме фракції «БПП-Солідарність». Таким чином, він порушив партійну дисципліну, політичні зобов'язання і дозволив обрати секретаря із протилежного табору.

Патову ситуацію у міській раді потрібно припиняти. Необхідно запустити повноцінну роботу, врахувати думку всіх виборців Дніпропетровська, яку представляють депутати різних партій.

Незважаючи на численні звинувачення на мою адресу щодо узурпації влади, нинішніми діями показую свою готовність вести діалог з різними політичними партіями.

Тому я підписав рішення сьогоднішньої сесії про вибір секретаря міськради, а також про виділення з бюджету коштів на надбавки бюджетним працівникам.

Тим більше, що подібного роду ініціатива також була пунктом моєї власної передвиборчої програми. Тому з цим рішенням депутатів я точно не міг не погодитися.

Сподіваюся, що з сьогоднішнього дня міська рада, нарешті, запрацює повноцінно, депутати стримають амбіції, забудуть протистояння і почнуть ефективно працювати на благо всіх жителів рідного міста", - заявив Борис Філатов. 

Заява розміщена на сайті міської ради Дніпропетровська.

Нагадаємо, як повідомила нині УП, у Дніпропетровську депутати від "Опозиційного блоку" і "Громадської сили" скликали виїзне засідання міськради і обрали секретарем міськради Загіда Краснова, проти якого виступає мер міста. 35 депутатів міськради зібралися в будівлі Амур-Нижньодніпровського районного ради і проголосували за Краснова. При цьому, журналістам доступ на сесію був обмежений невідомими людьми.

Краснов був кандидатом в мери від партії "Громадська сила", головою якої є.

Краснов був бізнес-партнером екс-регіонала Олега Царьова, який є палким прихильником розвалу України. На виборах у 2006 році він очолював партію "Громада". Після обрання партія вступила в альянс з Партією регіонів, блоком Наталі Вітренко і з КПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ