Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фільм "Дике поле" візьме участь у кінофестивалі "Темні ночі"

Створений за підтримки Держкіно український пригодницький екшн «Дике Поле» візьме участь у міжнародному кінофестивалі класу «А» – «Темні ночі» PÖFF | Tallinn Black Nights Film Festival, що проходитиме з 16 листопада до 2 грудня в Таллінні. Про це повідомили у прес-службі ДержКіно України.

Фільм змагатиметься за перемогу в конкурсній програмі повнометражних дебютів – First Feature Competition. «Дике Поле» цьогоріч – єдина українська стрічка, відібрана до участі в цьому конкурсі, в даній програмі представлено ще 17 стрічок з різних країн.

Стрічка Дике Поле режисера Ярослава Лодигіна знята за мотивами культового роману «Ворошиловград» Сергія Жадана.

«Я дуже радий, що наш фільм відібрали до участі в конкурсній програмі Талліннського кінофестивалю. Коли картина була майже готовою, ми вибирали, на який з двох фестивалів класу «А» податися, і продюсери зупинили вибір на Таллінні. Оскільки цей форум динамічно розвивається, його програма добре оглядається міжнародною пресою, він популярний серед дистрибуторів та сейлз-агентів, і має зв'язок з Cottbus Film Festival, що нас підтримував всі ці роки, – коментує режисер «Дикого Поля» Ярослав Лодигін. – І тільки коли нам підтвердили участь, я усвідомив, що ми дійсно зняли кіно. Естонський критик, який оглядав наш фільм для презентації на сайті фестивалю, як мені здається, дуже точно «схопив нас», не знаючи контексту, він зловив все, що ми заклали в нашому фільмі, і дуже точно описав в рецензії».

Як зазначив Голова Держкіно Philip Illienko: «Останніми роками Талліннський кінофестиваль став платформою для успішного представлення українських стрічок. Торік «Технічна перерва» привезла нагороду фестивалю за найкращий короткометражний фільм, а «Брама» боролася за перемогу в основній конкурсній програмі. Конкурс, до якого цьогоріч відібрано «Дике Поле», є не менш значущим, тож бажаю творцям успішної світової прем’єри та перемог!».

«Темні ночі» (PÖFF) – міжнародний кінофестиваль класу «А», що з 1997-го року проходить у Таллінні. Це один із найбільших кінофестивалів у Північній Європі, на який з'їжджаються понад вісімдесят тисяч глядачів та понад півтори тисячі діячів кіноіндустрії, журналістів і фанатів з усього світу.

8-го листопада «Дике Поле» виходить в широкий український прокат!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ