Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фільм "Мати Апостолів" отримав три нагороди Нью-Йоркського кінофестивалю

Український фільм "Мати Апостолів" отримав одразу три нагороди 10-го Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Режисер Заза Буадзе присвятив стрічку матерям, діти яких загинули, захищаючи Україну.

Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики України.

Створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики в рамках державної програми фінансування фільмів патріотичного спрямування, повнометражний ігровий фільм режисера Зази Буадзе "Мати Апостолів" отримав три нагороди "Найкращий повнометражний фільм", "Найкраща жіноча роль" / Н. Половинка та "Найкращий сценарій" / Ратха Макеєнкова та Заза Буадзе від 10-го Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю - International Filmmaker Festival of New York (IFFNY), який відбувся 21-24 травня 2021 року. Серед майже 900 заявок до участі в конкурсній програмі було відібрано 100 картин із 43 краї світу.

Фільм знятий на основі реальних історій жінок, чиї сини воювали за Україну в 2014 році. Під час війни, коли Україна втрачає найдорожче - життя своїх дітей, фільм "Мати апостолів" став фільмом - зверненням до кожної Матері українського воїна та до архетипу Матері взагалі.

У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю та стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина, але,  маючи в серці велику любов і милосердний характер, вона змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху, і змінюється сама. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ