Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фінансування наукових досліджень в Україні збільшилось майже на 40 %

У 2017-му році фінансування наукових досліджень і розробок вишів та наукових установ, що належать до сфери управління МОН, збільшились майже на 40 відсотків – з 366,6 млн грн до 507,4 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 1 березня, розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає прес-служба МОН.

«Розвиток університетської науки – є одним з пріоритетів МОН. Нині фінансування наукових досліджень і розробок у ВНЗ відбувається за прозорим конкурсним відбором, що дозволяє обирати кращі проекти та кращі команди, що здатні їх реалізувати. Торік у конкурсі взяли участь 132 навчальні заклади, які подали 834 проекти. З них експертами було відібрано 511, що будуть профінансовані цього року», – зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, збільшення фінансування на науку дало можливість профінансувати конкурс таким чином, що ВНЗ-переможці суттєво збільшили свої видатки на наукову та науково-технічну діяльність. Зокрема, деякі виші отримали на 50 % більше коштів, а більшість – на 15-22%.

Як писало Гал-інфо, сьогодні відбувся звіт 9 провідних ВНЗ України: Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова; Львівський національний університет імені Івана Франка; Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича; Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара; Донецький національний університет імені Василя Стуса; Національний університет біоресурсів і природокористування; Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.

Детальніше звіти університетів можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ