Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФК «Карпати» презентував нову ігрову форму

У п’ятницю, 6-го лютого, у Гранд-клубі «Софія» відбулася презентація нової-старої ігрової форми ФК «Карпат» із зелено-білими вертикальними смугами, а також технічного партнера та генерального медіапартнера клубу.
Рішення про повернення до ігрової форми «Карпат» із зелено-білими вертикальними смугами керівництво клубу прийняло згідно бажання більшості чисельної армії шанувальників найпопулярнішої команди на теренах Західної України. 63% уболівальників львівських «Карпат» на офіційному сайті клубу висловились за повернення ігрової форми із зелено-білими вертикальними смугами, в якій команда досягла найбільших успіхів у своїй 46-річній історії.
Презентація нової-старої ігрової форми ФК «Карпат» із зелено-білими вертикальними смугами відбулася у Гранд-клубі «Софія». Презентували форму, в якій львівська команда виступатиме у другій частині 18-го чемпіонату України, гравці «Карпат» Сандро Гурулі, Василь Кобін та Сергій Кузнецов. Там же відбулася і презентація нових технічного партнера та генерального медіапартнера ФК Карпати».
«Карпати», що завжди славився шаною переможних традицій, міцним зв’язком поколінь – легенд клубу та діючих футболістів, повертають уболівальникам форму, про яку вони так довго мріяли. Досягти цього «Карпатам» вдалося завдяки підписанню угоди з новим технічним партнером – відомою іспанською компанією «Joma» – світовим виробником спортивного інвентарю. «Карпати» - перший клуб Прем’єр-ліги України, який підписав угоду з компанією «Joma».
Таким чином, у другій частині нинішнього чемпіонату вся структура ФК «Карпати», а це три професійні команди («Карпати», «Карпати-2», молодіжний склад), а також вісім юнацьких команд, що представляють ФК «Карпати» у турнірах Дитячо-юнацької футбольної ліги України, отримають у своє розпорядження нові, якісні та стильні колекції ігрової, тренувальної та вихідної екіпіровки. Також клуб замовив товари для реалізації у торговій мережі. Нова колекція "Joma" надійде у продаж з 10 лютого.
Кольори ігрової форми щойностворені 18-го січня 1963 року «Карпати» перейняли від офіційного попередника — колективу «Сільмаш». Традиційні зелено-білі вертикальні смуги клуб широко використовував у 1960-их роках минулого століття. В часи виступів у вищій лізі чемпіонату СРСР (1971—1977 р.р.) львів'яни грали у зелених футболках та білих трусах (запасна форма – білі футболки, зелені труси). У 1982 р. клуб ліквідовано, замінивши його на військовий СКА «Карпати». Смугасті футболки клуб знову одягнув у сезоні 1989 (вперше з 1960-их років), після відновлення цивільної профспілкової команди «Карпати». У 1990-их та 2000-их роках команда грала зазвичай у зелених футболках та білих трусах. Влітку 2008 року клуб підписав угоду з іспанською компанією «Joma», яка передбачає повернення до історичних витоків, тобто виробництво смугастої зелено-білої форми.
Перший (основний) варіант форми – легендарна смугаста форма (вертикальні зелено-білі смуги). На спині у відповідності до положень Регламенту Прем’єр-ліги України, спеціально залишено достатньо місця для нанесення номеру і прізвища футболіста. Другий варіант – зелена форма з фрагментами білого кольору. Третій варіант – біла форма з фрагментами зеленого кольору.
Також ФК «Карпати» уклав угоду з генеральним медіапартнером клубу. Ним стала Західна Інформаційна Корпорація. За умовами договору, абревіатуру «ЗІК» буде розміщено на ігровій формі футболістів «Карпат».
КОМЕНТАР:
Василь КОБІН, віце-капітан «Карпат»:
- Усі ми, футболісти львівських «Карпат», шануємо славну історію нашої команди. Шануємо ветеранів, що здобували перемоги для Львова і львів’ян. Мені приємно, що «Карпати» повернулись до традиційної смугастої форми, в якій не одне покоління здобувало славу для нашого клубу. Як віце-капітан, я можу запевнити, що теперішні гравці клубу докладуть усіх зусиль, аби з честю захищати зелено-білі кольори і примножувати досягнення нашого рідного клубу. Ми знаємо, що вболівальники давно хотіли бачити карпатівців саме в такій формі, тож ми раді, що здійснилась їхня мрія. Бо ми і вболівальники – це єдине ціле. Наші вболівальники – найкращі!
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ