Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Формула-1: Ферстаппен переміг на Гран-прі Австрії

В Шпільбергу відбувся 9-й етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 – Гран-прі Австрії. Переможцем став пілот команди «Ред Булл» голландець Макс Ферстаппен. Про це повідомляє Укрінформ.

Макс Ферстаппен став переможцем на рідній трасі його команди - Ред Булл Ринг. 20-річний голландець здобув четверту перемогу в кар’єрі та першу в цьому сезоні.

На останніх колах Ферстаппен впевнено відбив усі атаки двох пілотів «Феррарі», які його переслідували. У підсумку, Кімі Райкконен посів друге місце, а Себастьян Феттель – третє. Слідом за фаворитами фінішували одразу два гонщики команди «Хаас» - Ромен Грожан і Кевін Магнуссен.  

Відзначимо, катастрофічний етап для команди «Мерседес», у якої не фінішували обидва пілоти. Володар поул-позишин – Валттері Боттас зійшов ще на 15-у колі через проблеми з коробкою передач. А лідер сезону – Льюїс Гемілтон припинив боротьбу на 64-у колі – не витримав мотор. До цього британець фінішував на 33 гонках поспіль! Не доїхав до фінішу й інший фаворит гонки Даніеля Ріккардо («Ред Булл»). Також проблеми з коробкою передач.

Себастьян Феттель знову повернув собі лідерство у загальному заліку. В його активі 146 очок. Гемілтон другий – 145 очок. На третю позицію піднявся Райкконен – 101 очко.

Наступний 10-й етап чемпіонату – Гран-прі Великобританії відбудеться 6-8 липня у Сільверстоуні.  

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ