Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Формула-1: Хемілтон переміг на Гран-прі Італії і очолив загальний залік

Переможцем 13-го етапу цьогорічних автоперегонів Формули-1 – Гран-прі Італії став Льюїс Хемілтон з «Мерседеса». Це шоста перемога в цьому сезоні 32-річного британського пілота. Цей успіх дозволив Хемілтону очолити загальний залік сезону. Про це повідомив Укрінформ.

Напередодні у Монці під дощем Хемілтон переміг у кваліфікації, а сьогодні він виграв і саму гонку. Британець впевнено лідирував і контролював хід гонки протягом усіх 53-х кіл. Його головний конкурент в боротьбі за титул сезону-2017 Себастьян Феттель з «Феррарі» стартував шостим, а фінішував лише третім.

Другим на Гран-прі Італії став Валттері Боттас з «Мерседеса». Пілот «Ред Буллу» австралієць Даніель Ріккардо фінішував четвертим. Кімі Райкконен з «Феррарі» посів 5-е місце.

Після перемоги на 13-у етапі Хемілтон піднявся на перше місце в загальному заліку. У нього 238 очок. На другу позицію опустився Феттель, у якого стало 235 очок. Боттас – третій, в його активі 197 очок. Наступний етап чемпіонату – Гран-прі Сінгапуру. Пілоти змагатимуться 15-17 вересня на трасі Марина Бей, яку проклали вулицями Сінгапуру. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ