Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фотовиставку про героїзм українських солдатів презентували у Литві

У Литві в Вільнюському будинку офіцерів відбулось відкриття фотовиставки українських військових журналістів, волонтерів, присвячених подіям на східних кордонах України. Ініціатором проведення цього заходу стали Львівський та Вільнюський будинки офіцерів, українська громада Литви.

На відкритті фотовиставки були присутні посол України в Республіці Литва Володимир Ятценківський, представники командування Збройних Сил Литви, військовослужбовці Вільнюського гарнізону, курсанти військових навчальних закладів, чисельна українська громада та місцеві жителі.

«Українці у важку для себе годину побачили багатьох справжніх друзів, котрі прийшли на допомогу, — зазначив Володимир Ятценківський. — Серед них і гордий литовський народ, котрий підтримує нашу державу в боротьбі проти агресора. Ми завжди з подякою будемо про це пам’ятати. Саме тому презентація фотовиставки у столиці Литви має важливе значення для розуміння подій, що відбуваються у нас на сході держави».

На огляд публіці було представлено понад вісімдесят світлин, котрі дали можливість побачити відвідувачам страшні наслідки війни, мужність та благородство українських воїнів, їх героїзм, доброту та людяність.

«Фотовиставка, котру ми привезли в Литву, вже має свою особисту історію, — сказав директор Будинку офіцерів, що у Львові, полковник запасу Віталій Провозін. — Спочатку вона демонструвалась у нас у Львові під назвою «Час війни» і її досить позитивно і емоційно сприйняли відвідувачі. Тепер ми вирішили вийти за межі нашої держави і показати світлини про збройний захист нашої держави іншим країнам. Ми вперше повезли фотовиставку до наших колег-литовців. Сподіваюсь, що і колектив Вільнюського будинку офіцерів побуває у нас з своїми проектами. Спільно з офіцерами Львівського регіонального медіа-центру Міноборони України, волонтеркою Іриною Дзьобою нам вдалось додати цікаві фотографії до існуючої експозиції і від цього, на мою думку, експозиція стала ще цікавішою», — розповідає він.

По завершенні офіційного відкриття фотовиставки для поважних гостей та відвідувачів відбувся спільний концерт за участі артистів Вільнюського будинку офіцерів та відомих українських виконавців. Військовий хор ветеранів литовської армії, українська волонтерка, співачка Софія Федина, Народний артист України Олег Лихач дали чудовий концерт, який потішив вибагливу публіку.

Довідка.

На запрошення начальника Генерального штабу Збройних сил Литовської Республіки до Вільнюса прибула група представників Збройних Сил України та львівські артисти. Головною метою є започаткування співробітництва культурних військових спілок, будинків офіцерів .Також плануються зустрічі з пораненими учасниками АТО, що проходять лікування в медичних закладах Литви.

Полковник Олександр Поронюк, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів), із Вільнюса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ