Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Fox News: Наземна операція в Лівії вже почалася

Американський телеканал Fox News повідомив, що американські війська перебувають на території Лівії і наземна фаза операції вже почалася.

Білл О`Райллі, ведучий рейтингової програми, заявив: американські військові вже діють на території Лівії. Полковник армії США у відставці Девід Хант сказав, що таких масштабних авіаударів Пентагон не здійснює, якщо на території не діють військові.

Офіцер заявив, що військові і агенти ЦРУ вже діють на території Лівії близько двох тижнів. Тоні Шеффер, підполковник військової розвідки армії США, підтвердив інформацію колеги. Офіцери вважають, що в запереченні американської адміністрації немає нічого незвичайного, адже дії спецпідрозділів не прийнято афішувати.

У свою чергу, президент Барак Обама в щотижневому зверненні до нації заявив, що США не планують проведення сухопутної операції в Лівії, і роль американських військ у конфлікті буде обмежена, повідомляє Reuters.

Він сказав, що введення американських військ до Лівії не планується, армія США лише забезпечила можливість операції. Американський лідер сказав: завдання в Лівії прості: забезпечення виконання резолюції Радбезу ООН та безпеки мирного населення.

Барак Обама додав, що гуманітарній катастрофі в Лівії запобігли завдяки швидким діям союзників.

Раніше влада Лівії повідомила, що в результаті ударів коаліції по території країни з 20 по 23 березня загинули 114 людей.

За даними комітету начальників штабів американських збройних сил, протягом останніх 24 годин війська коаліції  випустили по Лівії 14 ракет Томагавк, літаки зробили близько 130 бойових вильотів, 49 з яких мали певні цілі на землі. Усього в операції задіяно 350 літаків.

Нагадаємо, 18 березня Рада безпеки ООН  оголосила про створення над Лівією безпольотної зони для того, щоб запобігти бомбардуванню зайнятих опозицією міст і врятувати від загибелі місцевих жителів. Документом також були передбачені можливі бойові дії без застосування наземних сил.

19 березня коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почали завдавати ракетних ударів по території Лівії. У результаті ударів була виведена з ладу система ППО країни, а також інші військові об'єкти. Операція міжнародної коаліції отримувала назву Одіссея. Світанок.

Уже 22 березня голова міністерства оборони США Роберт Гейтс заявив, що коаліційні сили незабаром припинять активну фазу військових операцій в Лівії.

25 березня президент Франції Ніколя Саркозі  заявив на саміті ЄС, що військове втручання міжнародної коаліції в ситуацію в Лівії дозволило уникнути тисяч смертей, повідомляє Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ