Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракція Тимошенко перейшла в опозицію

Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її фракція переходить в опозицію до влади.

Про це Тимошенко повідомила на брифінгу 13 листопада після голосування у першому читанні за законопроєкт про ринок землі, - передає Українська правда.

Закон про ринок землі прийняли в першому читанні

"Наша команда заявляє про перехід партії "Батьківщина" в опозицію до політики знищення України, в опозицію до політики продовження епохи бідності. Ми оголошуємо опозицію проти розпродажу з молотка всіх стратегічних об’єктів власності України, в тому числі землі. Ми не поділяємо таку політику".

За її словами, "Батьківщина" планує подати подання до Конституційного суду задля роз'яснення 13 статті Конституції, де говориться про те, що українська земля - власність українського народу.

Вона додала, що подання уже направили у КС. Крім того, Тимошенко заявила, що оскаржить у суді прийняття закону у першому читанні, бо воно відбулося з порушеннями регламенту.

Крім "Батьківщини" в опозиції до влади знаходяться фракції "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя".

Під час розгляду парламенту законопроєктів про ринок землі, Тимошенко виступала проти. Вона заявляла, що у пропонованому законі не урегульовано питання про продаж землі українцям із подвійним громадянством.

Також Тимошенко бентежить дозволена межа продажу землі в одні руки – 200-210 тисяч гектарів. На думку політика, прийняття ринку землі, зробить Україну – "країною третього світу".

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, закон про ринок землі прийняли в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ